Bombardier levert nog eens 20 FLEXITY-trams aan Karlsruhe

Advertentie

Albtal-Verkehrs-Gesellschaft breidt zijn vloot uit naar 62 tram.Wij hebben het al vaak gezegd trams worden treinen en treinen worden trams. Deze voertuigen werken zowel op het tramnetwerk als op het regionale spoorwegnet.

BERLIJN, 17 december 2018 – Bombardier Transportation, ontving een afroeporder van Albtal-Verkehrs-Gesellschaft mbH (AVG), het transportbedrijf van de Albdal-regio in Zuidwest-Duitsland, voor de levering van 20 nieuwe BOMBARDIER FLEXITY-trams met dubbel systeem. Deze derde order is gebaseerd op een raamovereenkomst voor in totaal 75 voertuigen vanaf 2009. De voertuigen worden geleverd tussen mei 2020 en maart 2021.

“We hebben ernaar gestreefd aantrekkelijke lokale vervoersdiensten aan te bieden, en daarom hebben we besloten om 20 extra dual-system-voertuigen bij Bombardier Transportation te bestellen, zodat we doelgericht ons wagenpark kunnen uitbreiden met hoogwaardige normen voor onze passagiers”, aldus dr. Alexander Pischon, CEO van Albtal-Verkehrs-Gesellschaft. Ascan Egerer, technisch directeur van AVG, voegde hieraan toe: “Gezien de dringende behoefte om onze capaciteit uit te breiden, is het bestellen van de 20 extra voertuigen van cruciaal belang voor ons, omdat we ons wagenpark blijven moderniseren. bieden een modern, hoog niveau van passagierscomfort. ”
“We zijn erg blij met deze hernieuwde vertrouwensstemming en kijken ernaar uit om met succes verder te werken met AVG van onze klanten. We zijn er trots op dat AVG zal blijven vertrouwen op onze betrouwbare en gemakkelijk te onderhouden FLEXITY-trams om hun transportservice uit te breiden, “aldus Alexander Ketterl, hoofd van Light Rail Vehicles van Bombardier.
De voertuigen met twee systemen worden gebruikt in het tramnetwerk en in het spoorwegnet. Dit betekent dat passagiers vanuit de directe omgeving rechtstreeks, comfortabel en zonder overstappen naar de stad kunnen reizen. De voertuigen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van de stad en regio Karlsruhe. Voor een optimale aanpassing aan de bestaande infrastructuur, zorgt de vloerhoogte in alle entreegebieden voor een snellere wijziging van passagiers en obstakelvrije toegang voor passagiers met beperkte mobiliteit, evenals passagiers met kinderwagens of zware bagage. De conventionele draaistellen met luchtveren bieden verhoogd veercomfort, met name stille loop en lage slijtage aan wiel en rail.
De voertuigen zijn voorzien van comfortgerichte voorzieningen en een modern passagiersinformatiesysteem. Passagiers kunnen ook uitkijken naar Wi-Fi en royale multifunctionele ruimtes met voldoende ruimte voor rolstoelen, wandelwagens en fietsen.
Elk van de voertuigen is 37 meter lang en biedt ruimte aan 244 passagiers, waarvan er 93 kunnen zitten. Er kunnen maximaal vier FLEXITY-trams worden gekoppeld om een nog hoger aantal passagiers tijdens piekuren te ontvangen. Bron en foto: Bombardier