Bombardier levert 42 treinen aan Frankrijk

Advertentie

franse dubbel dekkerBerlijn, Duitsland – 29 december 2014) – Net voor her einde van 2014 heeft treinen fabrikant Bombardier definitief een bestelling van 42 Regio 2N treinstellen binnen gekregen, om te leveren aan het Syndicat des Transports d’Ile-de-France (STIF) en SNCF. Deze bestelling voor 42 dubbeldeks treinen is een bijkomende orde in het kader van een lopend contract in 2010 ondertekend en heeft een waarde van ongeveer 397 miljoen euro Levering van de nieuwe treinen zal beginnen vanaf september 2017 en de treinen zullen ingezet worden Lijn R van Parijs.

De treinen hebben vijf stoelen per rij, twee zitplaatsen aan één zijde van de gang en drie zetels anderzijds, om meer capaciteit te bieden. De Regio 2N treinen zijn ontworpen om te rijden als drie wagen eenheid. Passagiers worden verwent met stoelen met armleuningen en stopcontacten, brede ramen, indirecte verlichting, een “tube” -stijl architectuur voor meer transparantie en veiligheid. Een moderne informatie systeem met geluid en schermen zullen de passagiers goed op de hoogte en de intelligente airconditioning systeem zal aanpassen aan het aantal passagiers aan boord.

“Bombardier is blij met deze doorbraak order voor Frankrijk en de Parijse voorsteden, dat is een bevestiging van de voordelen die de Regio 2N vloot kan brengen”, aldus Jean-Baptiste Eymeoud, vice President Projects, West-Europa, Bombardier Transportation.

De Regio 2N trein behoort tot het nieuwe Bombardier Omneo dubbeldeks trein platform. Met de Regio 2N is het mogelijk om te kiezen uit vijf trein lengtes van 81m tot 135 m,  met een snelheid van 160 km  of 200 km per uur. Verder kan men kiezen uit meer dan 200 interieur opties.