Bombardier heeft er ook weer een order bij

Advertentie

ELECTROSTARLondonBombardier  wint UK Rollend materiaal contract. Southern Railway bestellingen 116 wagens met een optie voor nog eens 140 stuks
BERLIJN, DUITSLAND – (31 juli 2013) – Bombardier Transportation heeft een contract voor nieuw rollend materieel ontvangen van UK treinexploitant Southern Railway, die diensten in Londen en het zuidoosten van Engeland biedt. De nieuwe wagens zullen worden ontworpen en gefabriceerd in Bombardier Derby. De voertuigen zullen in eerste instantie worden gebruikt op de Thameslink route en op de langere termijn zal worden cascade op andere routes. Het rollend materieel contract bevat een optie voor 140 extra voertuigen die, indien uitgeoefend, zou het totale aantal bestelde voertuigen tot 256 en de totale waarde van de bestelling te brengen tot ongeveer 441 miljoen euro.

Electrostar ElectricBombardier zal Southern voorzien van de nieuwste versie van de BOMBARDIER ELECTROSTAR familie. De ELECTROSTAR heeft een betrouwbaarheid en milieuprestaties bewezen en is ook op andere dagelijkse passagierstrajecten bij andere Britse treinmaatschappijen. De Gautrain spoorweg in Johannesburg, Zuid-Afrika, is ook actief met deze treinen. ( Zie foto rechts)