Bombardier gaat 19 OMNEO Premium-treinen leveren aan de SNCF

Advertentie

OMNEO Premium 25% meer zitcapaciteit

Een comfortabele dubbeldekstrein met nieuwe functies

Bombardier Transportation heeft vandaag bekendgemaakt dat het een order heeft ontvangen voor 19 BOMBARDIER OMNEO Premium dubbeldeks-treinen van de Franse nationale spoorwegmaatschappij, de SNCF. Deze order maakt deel uit van het contract dat in 2010 met de SNCF werd ondertekend om 860 dubbeldeks-treinen aan Franse regio’s te leveren. De regio Hauts-de-France is van plan om deze nieuwe ruime, zeer comfortabele treinen op de hoogfrequente lijnen van Parijs naar Amiens en Parijs naar Saint Quentin – Maubeuge / Cambrai uit te laten rijden. De eerste treinen staan ​​gepland voor aflevering in 2022.

“Passagiers die op de nieuwe OMNEO-trein rijden, ontdekken een nieuw niveau van spoorwegmobiliteit dat hoge capaciteit, meer comfort en verbeterde toegankelijkheid combineert”, aldus Laurent Bouyer, President van Bombardier Transportation France. “Deze treinen zijn ontworpen en geproduceerd door de Crespin-vestiging van Bombardier in de regio Hauts-de-France, een regio die zeer begaan is met de spoorwegindustrie en haar lokale spoorwegecosysteem.”

De ingenieurs van Bombardier hebben een nieuw interieurontwerp ontwikkeld dat de beschikbare ruimte optimaliseert ten voordele van passagiers en zitplaatsen. De trein zal beschikken over een nieuw ontwikkelde brede stoelen met geïntegreerde verlichting, voeding en USB-stekkers. Het interieurontwerp en de configuratie worden in de komende maanden in samenwerking met de klant afgestemd in een kleurenschema dat overeenkomt met de kleuren van de regio. Bovendien biedt de trein een verbeterde toegang via grote deuren op platformniveau, brede gangen en gangboorden voor eenvoudige verplaatsingen over de hele lengte van de trein.

Het 135 meter lange treinstel biedt een capaciteit van 463 zitplaatsen, met grote bagagerekken, een speciale ruimte voor twee rolstoelen en ruimte voor twaalf fietsen. Het kan werken in meerdere eenheden van twee die maximaal 926 zitplaatsen per trein aanbieden.

Het OMNEO-platform, dat de OMNEO Premium en de Regio 2N omvat, is een serie van extra grote dubbeldeks-treinen die meer capaciteit, comfort en toegankelijkheid biedt voor stedelijke, regionale en intercitydiensten.

Tot nu toe hebben tien Franse regio’s in totaal 401 OMNEO besteld.

Klik als u meer nieuws wilt lezen over Bombardiër.  Wil u altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws. Klik hier en geef u dan op voor onze GRATIS berichtendienst.