Bombardier gaat 125 dubbeldekkers voor Canada maken

Advertentie

Berlijn – 2 augustus 2016 Bombardier kondigde vandaag aan dat Metrolinx, de provincie van Ontario voor de regionale vervoerder aldaar, bij haar 125 extra dubbeldekkers heeft besteld voor GO Transit in Toronto. De productie is in Thunder Bay en beginnen in2018. De oplevering wordt in 2020 verwacht. t is wel de laatste investering in een lange reeks die men doet.
“Dit is spannend nieuws voor Bombardier en onze regio,” zei Michael Gravelle, MPP voor Thunder Bay-Superior Noord. “Investeringen als deze, zal banen creëren en mensen hier in de regio houden bij Thunder Bay.”
Deze dubbeldeks spoorwagen is de populairste in Noord-Amerika, waarvan er meer dan 1300 in gebruik zijn in Canada en de Verenigde Staten. Deze nieuwste generatie wagens heeft veel verbeteringen de passagiers ten opzichte van de vorige reeks.
Natuurlijk werden er weer mooie woorden over elkaar gezegd zoals: “We zijn trots op onze langdurige samenwerking met Ontario”, zei Benoît Brossoit, Voorzitter, Bombardier Transportation, Zuid-Amerika regio. “Door het verstrekken van toonaangevende prestaties met onze rollend materieel en de diensten, Bombardier is een bondgenoot in de ontwikkeling van openbaar vervoer in de Greater Toronto en Hamilton gebied al meer dan 20 jaar.”
Bombardier Transportation is de enige wereldwijde spoor fabrikant met een belangrijke aandeel aanwezig in Canada. In Ontario berust Bombardier op een personeelsbestand rond de 6.000 hooggekwalificeerde medewerkers in drie productievestigingen, Thunder Bay, Kingston en Downsview.