Bombardier en Vlexx ondertekenen contract 21 TALENT 3

Advertentie

Bombardier Transportation en het opkomende transportbedrijf vlexx GmbH hebben een contract ondertekend voor 21 drie-wagens BOMBARDIER TALENT 3 elektrische treinstellen,.De nieuwe treinen zijn gepland om te beginnen gebruik op elektrische spoorwegnet van de regio Saar in december 2019.
“Met de uitbreiding van ons spoorwegnet en telt onze vloot nu 84 voertuigen en zorgen ervoor de lange termijn groei van de activiteiten,” legt Frank Höhler, Managing Director van vlexx GmbH. “Met de nieuwe treinen, zullen onze passagiers nog veel meer comfortabel ritten ervaren. Passagiers zullen profiteren van vele extra’s, zoals grote panorama ramen en een moderne informatie-passagier systeem”, Höhler voortgezet.
Deze order is een groot succes voor Bombardier en onderstreept de aantrekkingskracht van de nieuwste generatie van onze TALENT productfamilie. Het nieuwe TALENT 3 treinen combineren de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun voorgangers met nieuwe elementen zoals WiFi “zegt Michael Fohrer, Managing Director van Bombardier Transportation Duitsland. “We zijn trots om onze nieuwe klant vlexx met de groeiende mobiliteit, met deze innovatieve treinen te ondersteunen. Ook zien we dit contract als een opmaat voor een lange termijn partnerschap gebaseerde samenwerking.”
De nieuwe geluidsarme treinen zal niet alleen de reiservaring voor de passagiers verbteren, maar de bewoners langs de lijn zullen ook profiteren van de lagere geluidsemissie. De drie-wagen treinenstellen hebben 160 zitplaatsen, waarvan acht in de eerste klasse, ruimte voor twee rolstoelen en negen fietsen. Voorts voor het eerst op dit traject ook voorzien van opstaptreden om de opening tussen het perron en de trein overbruggen tijdens het in- en uitstappen voor een comfortabele en veilige uit= en instappen van passagiers.
De nieuwe generatie van TALENT 3 elektrische treinstellen bieden moderne operationele flexibiliteit, laag energieverbruik.De TALENT 3 heeft breedste carrosserie in zijn klasse.

Sinds december 2014 heeft vlexx GmbH, met het hoofdkantoor in Mainz, Duitsland, aansluiting van meer dan 10,5 miljoen passagiers in de regio Rijn-Hessen, Nahe, Westpfalz, Saarland en het Rijn-Main grootstedelijke regio. De diensten bestaan uit circa 6,4 miljoen treinkilometers per jaar door 2037. Vanaf december 2019 vlexx zal ook de trajecten van Saarbrücken, Lebach-Jabach, Neubrücke en Homburg bedienen evenals de route tussen Homburg en Illingen in het E-netwerk Saar RB. Het nieuwe transport contract loopt al meer dan 15 jaar en beslaat ongeveer 2,3 miljoen treinkilometers per jaar. Met meer dan 300 medewerkers, vlexx ook lokale onderhoud en reparatie voor de moderne treinenvloot in eigen werkplaats. Het bedrijf is een 100% dochteronderneming van de Duitse spoorwegmaatschappij “Die Länderbahn” (DLB).