Bombardier en Thalys jubilarissen van de week

Advertentie

Deze week vieren twee grote spoorbedrijven hun 20-jarige jubileum. Om dicht bij huis te blijven beginnen we met de Thalys.

De Thalys 20 jaar op de rails tussen Amsterdam en Parijs
Thalys 20 jaarSinds 2 juni 1996 rijden de prachtige Thalys treinen in hogesnelheidsdiensten tussen Amsterdam, Brussel en Parijs. Uw verslagever was aan boord van de eerste rit net zoals vele NS medewerkers. Groot was de sensatie toen een NS medewerker aan de snelheid van de gepasseerde portalen konstateerde dat we 300 km per uur reden. Na een jaar werd het netwerk van Thalys aanzienlijk uitgebreid naar Belgische steden en werd een nieuwe lijn geïntroduceerd naar Aken en Keulen. Door op het nieuwe HSL traject te rijden liggen Brussel-Zuid en Amsterdam Centraal sindsdien iets minder dan 2 uur uit elkaar.
Thalys bestaat (sinds maart 2015) uit twee nauw samenwerkende bedrijven: het bedrijf Thalys International, een joint venture van SNCF, NMBS en DB met NS als ‘strategische partner’ zonder aandeel in het bedrijf. Dit is een naamloze vennootschap naar Belgisch recht. Daarnaast is er de spoorwegonderneming THI Factory, die het materieel beheert en de treindiensten zelf als vergunninghouder uitvoert in Frankrijk en België. Deze spoorwegonderneming is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd in Brussel. De treindiensten uitgevoerd door NS en DB in het kader van akkoorden met Thalys International als managementbedrijf.
Thalys bestaat dus 20 jaar en dat vieren zij graag met alle reizigers trakteren op een goedkoop ticket. ALLEEN op 20 mei zijn tickets in Comfort 2 de gehele dag te koop voor € 20,-. De promotie geldt voor alle bestemmingen binnen het Thalys netwerk voor reizen van 20 mei tot en met 20 september.
In de afgelopen 20 jaar zijn er maar liefst 117 miljoen passagiers door Thalys vervoerd.
Op 2 juni, de echte verjaardag heeft de Thalys een actie voorzien aan boord van treinen

Bombardier viert 20e verjaardag van de Russische joint venture
RZD2MOSKOU, RUSLAND – 18 mei 2016 Bombardier Transportation, samen met partner Russian Railway (RZD) vieren de 20ste verjaardag van hun Russische joint venture. De mijlpaal wordt gekenmerkt door een Bombardier customer event, als onderdeel van de RZD’s Signalling en CBI Conference, die zal worden bijgewoond door de belangrijkste klanten en partners uit Rusland, het GOS en de Baltische staten.
Peter Cedervall, President, Rail Controle Solutions Division, Bombardier Transportation, zei: “Vandaag vieren we 20 jaar sterk partnerschap tussen RZD en Bombardier. Het gemeenschappelijke team is zeer succesvol voor nieuwe standaarden voor het signaleren, in termen van technologie en uitvoering van projecten. ik ben ervan overtuigd dat RZD en Bombardier zullen doorgaan met het ontwikkelen van geavanceerde technologie en de ontwikkeling van de industrie, alsook in andere internationale exportmarkten.”

rzdEen pionier in de regio, Bombardier Transportation (Signal) Ltd was de eerste internationale joint venture vorm voor de Russische Spoorwegen. Sinds het eerste station dat was uitgerust in 1999, heeft het bedrijf een expert in de moderne spoor controle voor alle landen die de 1520 mm spoorbreedte.