Bombardier en HARTASUMA 27 extra Metro INNOVIA 300

Advertentie

Kuala Lumpur, Maleisië – Bombardier Transportation en haar lokale partner HARTASUMA SDN BHD maakten vandaag bekend dat zij 27 BOMBARDIER INNOVIA Metro 300 treinen zullen leveren voor de Kelana Jaya Light Rail Transit (LRT) Line in Maleisië.
Zoals gebruikelijk was Peter Cedervall, voorzitter van Rail Controle Solutions en Zuidoost-Azië bij Bombardier Transportation blij met deze order, een aanvulling op de levering van 14 nieuwe treinen die eerder bestelde zijn. Zodra de definitieve oplevering in 2022 is voltooid, zullen de vier-wagen treinen de betrouwbaarheid en mobiliteit verhogen en geïntegreerd worden in het netwerk van de hoofdstad. De nieuwe vloot van Kuala Lumpur komt uit dezelfde generatie van BOMBARDIER INNOVIA Metro 300 treinen die geleidelijk dienst doen op de Kelana Jaya Line.
Als betrokken lokale partner, sinds 1998 heeft Bombardier al drie orders ontvangen van Prasarana voor een totaal van 374 voertuigen, wat een van de grootste INNOVIA vloten ter wereld wordt.
Bombardier levert al sinds 20 jaar duurzaam vervoer naar Maleisië 20 jaar. Dit als gevolg van het vertrouwen van de technologie en expertise van Bombardier. Het openbaar vervoer per spoor is een belangrijk onderdeel van de economische ontwikkelingsprogramma van Maleisië in Kuala Lumpur en Klang Valley gebied. Bombardier levert momenteel ook haar geavanceerde BOMBARDIER CITYFLO rail controle oplossing, volledig geautomatiseerd en zonder bestuurder Klang Valley Mass Rapid Transit (MRT) systeem dat de connectiviteit zal toenemen.