Bombardier dubbeldekker voor Israël

Advertentie

Berlijn – 26 september 2012 – Israëlische spoorwegen (ISR) neemt een belangrijke volgende stap om haar vloot te moderniseren, door het bestellen van 72 extra dubbeldeks wagens van Bombardier Transportation. Dit is een onderdeel van overeenkomst die in 2010 werd ondertekend, en brengt het totaal aantal nieuwe dubbeldeks wagens voor ISR op 222 stuks.
De nieuwe wagens zijn een verbeterde versie van de treinen die momenteel in gebruik zijn. Bombardier produceert en test de treinen bij haar fabriek in Gorlitz Duitsland, voordat ze worden afgewerkt door partner in Israël de Dimona / Matar.
De dubbeldeks treinen zijn in staat ongeveer 900 passagiers te vervoeren. Meer treinen, meer zitplaatsen, meer comfort en meer veiligheid dragen allemaal bij aan het moderne openbaar vervoer in Israël.
De Israëlische openbaar vervoer markt groeit snel. Er is een duidelijke vraag naar meer treinen te maken om de passagiers comfortabeler te laten reizen. De nieuwe dubbeldeks treinen van Bombardier moeten het aanbod van reizigers beter kunnen vervoeren dan de huidige treinen. Maar ook om verder het verminderen van het gebruik van de auto. In Israël wordt ook Light Rail Vehicle (LRV) systemen ontwikkeld voor meerdere lijnen, met inbegrip van een proefproject in Jeruzalem. Bron: Bombardier- Berlijn