Bombardier China

Advertentie

De joint venture van Bombardier verwerft een contract voor de bouw van 16 nieuwe Chinese standaard hogesnelheidstreinwagens. Met meer dan 4.700 reeds geleverde treinwagons is de Chinese joint venture BST van Bombardier de enige Chinees-buitenlandse organisatie die ooit een nieuw bod voor een Chinese standaard hogesnelheidstrein heeft gewonnen.

Dit is de tweede bestelling van BST van de nieuwe generatie hogesnelheidstreinen binnen twee maanden. De wereldwijde aanbieder van mobiliteitsoplossingen Bombardier Transportation heeft vandaag aangekondigd dat zijn Chinese joint venture, Bombardier Sifang (Qingdao) Transportation Ltd. (BST), een contract heeft gekregen van China State Railway Group Co., Ltd. (CHINA RAILWAY) om 16 nieuwe Chinese standaard hogesnelheidstrein CR400AF-wagens voor het zich ontwikkelende hogesnelheidsnet van China. De 16 wagens worden omgebouwd tot twee treinstellen van 8 wagons met een werksnelheid van 350 km per uur. Bombardier Transportation bezit 50 procent van de aandelen in BST, dat wordt geconsolideerd door Bombardier Transportation’s partner CRRC Sifang Rolling Stock Co., Ltd.

China Railway

“We bedanken het vertrouwen en de steun van CHINA RAILWAY voor het toekennen van deze herhaalde bestelling binnen twee maanden, we waarderen de enorme inspanningen en uitstekende prestaties van ons Chinese team bij het leveren van de ultramoderne treinen met kwaliteit, binnen het budget en op tijd ondanks de uitdaging van COVID-19. We hebben er alle vertrouwen in dat we onze uitstekende prestaties in 2021 en duurzaam succes in China kunnen behouden ”, aldus Jianwei Zhang, President van Bombardier Transportation China.
BST werd voor het eerst gekozen om de nieuwe Chinese standaard hogesnelheidstreinrijtuigen te leveren in 2018 en heeft sindsdien in totaal 448.350 km / u CR400AF- en CR400AF-A-wagens afgeleverd. Twee maanden geleden kreeg BST de opdracht om 112 CR300AF-treinwagons te leveren aan CHINA RAILWAY, en nu heeft BST de tweede order gekregen om in korte tijd 16 CR400AF-treinwagons te leveren. Alle 16 wagens worden afgeleverd tegen eind juni 2021.

Bombardier

Bombardier Transportation in China is de leverancier van volledige oplossingen. Van voertuigen en voortstuwing tot diensten en ontwerp. Samen hebben de joint ventures 4.700 personenwagens op het spoor, 580 elektrische locomotieven en meer dan 3.000 metrostellen, monorail, APM en trams geleverd aan de groeiende markten voor spoorvervoer in China. Het is een belangrijke leverancier van signaleringssystemen voor het Chinese hogesnelheidsnetwerk en via zijn joint ventures worden voortstuwingsapparatuur en signaleringssystemen gebruikt in totaal 30 Chinese steden.

Bron en foto: Bombardier Transport

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie