Bombardier bouwt 144 nieuwe High Speed Treinwagens voor China (Nieuwe foto’s)

Advertentie

Berlijn, Duitsland – (Marketwired – 1 maart 2017) -Bombardier Transportation begint maart goed met een opdracht voor haar Chinese joint venture, Bombardier Sifang (Qingdao) Transportation Ltd (BST), van 144 CRH1A wagens voor China Railway Corp. Deze nieuwe generatie hogesnelheidstrein wagens zullen dienst gaan doen bij de Chengdu en Kunming Railway Bureau en ondersteuning van de verdere ontwikkeling van West-China’s steden Chengdu, Chongqing, Xi’an, Guiyang en Kunming. Het contract voor de 18 acht wagen treinstellen heeft een waarde van ongeveer 1,95 miljard Chinezen RMBS (€ 268.000.000). Bombardier is eigenaar van 50% van de aandelen in BST en de JV wordt gecontroleerd door BT’s partner CRRC Sifang Co., Ltd.
Jianwei Zhang, voorzitter van Bombardier China, zei: “China is de bouw van ’s werelds meest geavanceerde netwerk voor hogesnelheidstreinen op basis van state-of-the-art technologieën. In het licht van de felle concurrentie van deze markt, we zijn blij dat CRC onze hoge snelheid heeft gekozen technologie om het westen van China’s high speed spoorwegnet verbeteren. We kijken ernaar uit om gebruik te maken van onze expertise en middelen, om onze lange termijn relaties te onderhouden in deze dynamische markt. ”
Met een operationele snelheid van 250 km per uur, de CRH1A-A’s trein aluminium ontwerp van de onderwagen vermindert het gewicht en het spoor dragen evenals luchtweerstand, het leveren van betere prestaties en operationele kosten. De trein heeft unieke ramen, verlichting en vorm te geven het een opvallende verschijning, terwijl de uitzonderlijke energiezuinigheid stelt nieuwe industriële normen voor duurzaam transport en comfort van de passagiers. De treinstellen beschikken ook over de zeer efficiënte BOMBARDIER MITRAC voortstuwing en besturing, door een afzonderlijk Bombardier Chinese joint venture, Bombardier CPC Propulsion System Co, Ltd (BCP) werd geleverd. Bron en foto’s: Bombardier Duitsland