Bombardier: 40 Omneo Double Deck Intercity’s voor Normandië

Advertentie

Berlijn – Bombardier heeft vandaag bekendgemaakt dat een optie opdracht van de SNCF ontvangen is voor 40 Omneo Premium dubbeldeks treinstellen voor de regio Normandië. Deze order is onderdeel van het in 2010 ondertekende contract met de SNCF voor 860 dubbeldeks treinen. De regio Normandië is van plan de treinen aan het einde van 2019 aan de dienstregeling toe te voegen, om het comfort en de capaciteit te verbeteren.
“Dit is de eerste order voor de nieuw ontworpen Premium-versie van ons Omneo dubbeldeks-platform”, zegt Laurent Bouyer, voorzitter van Bombardier Transportation in Frankrijk.
Speciaal ontworpen om een nieuwe standaard te worden voor comfort op lange ritten. Zo kan de Omneo Premium trein 200 km per uur rijden en biedt een scala aan voorzieningen voor de lange afstand reizigers. Passagiers kunnen nu genieten van een ruime, voorzien van WiFi en USB-poorten voor het opladen van o.a. telefoons. Maar ook een bredere zitting uitgerust met geïntegreerde verlichting. De nieuwe treinen Normandië zal 135 meter lang zijn, bieden 470 zitplaatsen.
Tot op heden hebben de Franse regio’s in totaal 253 treinen van de Omneo productfamilie besteld volgens de 2010 raamcontract: (40) Omneo Premie voor Normandië en 213 Regio 2N voor Nouvelle Aquitaine (24), Bretagne (21), Centre-Val de Loire (14), Hauts-de-France (25), Île-de-France (42), Occitanie (18), Pays de la Loire (13), Auvergne-Rhône-Alpes (40), Provence-Alpes- Côte d’Azur (16). Naar aanleiding van de huidige stand van de orders, zullen de laatste trein worden geleverd in het begin van 2021.