Bombardier: 40 hogesnelheidstreinwagens (5 treinen) voor China

Advertentie

BERLIN, DUITSLAND – (Marketwired – 25 april 2017) – Bombardier Transportation heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn Chinese joint venture Bombardier Sifang (Qingdao) Transport Ltd (BST) een contract heeft ontvangen van China Railway Corp. (CRC) om 40 CRH1A-een nieuwe generatie hogesnelheidstreinwagens te leveren. Dit nieuwe contract voor vijf 8-wagen treinstellen wordt gewaardeerd op ongeveer 73 miljoen euro, en volgt op een apart contract voor 144 high-speed wagens aangevraagd door de JV begin maart. Bombardier bezit 50% van de aandelen in BST en de JV wordt gecontroleerd door BT’s partner CRRC Sifang Co., Ltd. Dit laatste contract is de veertiende hogesnelheidstreinorder die BST sinds 2004 is toegekend.
Guangxi is een belangrijke hub van toerisme, handel. Deze hogesnelheidstreinen helpen Guangxi in het nationaal netwerk integreren, de regio verbinden met naburige steden en versterken van de lokale economie, terwijl de reiservaring van de passagier wordt verbeterd.
De CRH1A-A-trein heeft een operationele snelheid van 250 km per uur en het ontwerp is van het aluminium dat zorgt voor betere prestaties en lagere bedrijfskosten door het verminderen van gewicht. De trein heeft ook een unieke uitstraling dankzij zijn innovatieve graphics, ramen, verlichting en vorm, terwijl de uitzonderlijke energie-efficiëntie nieuwe industriestandaarden stelt voor duurzaam vervoer en passagierscomfort. De treinstellen worden vervaardigd bij Bombardier Sifang in Qingdao China en beschikken over het zeer efficiënte BOMBARDIER MITRAC aandrijfsysteem, geleverd door een aparte Bombardier Chinese joint venture, Bombardier CPC Propulsion System Co., Ltd. (BCP).