Boekennieuws

Advertentie

Hieronder weer eens wat besprekingen van boeken voor treinenliefhebbers. Deze drie boeken behandelen alle drie totaal verschillende onderwerpen, maar beslist de moeite waard om te lezen en vooral te bekijken. Ga naar uw boekhandel of bestel het rechtsstreeks bij de uitgeverij.

Station Centraal

Alle spoorweg maatschappijen in Europa doen hun best om oude stations op te knappen, soms helemaal te herbouwen, kijk maar naar Rotterdam Centraal.
De hernieuwde betekenis van het spoor wereldwijd zorgt ervoor dat de opvattingen over het klassieke station veranderen. Dat station wordt weer onderdeel van de stad en zorgt er tegelijkertijd voor dat de trein wordt gekoppeld aan andere vervoersmiddelen zoals de tram, bus, auto of de fiets. Bovendien plaatst de discussie over de duurzame stad het belang van een goed openbaarvervoersysteem, de koppeling van verschillende vervoerswijzen, de bereikbaarheid van stedelijke regio’s. De uitdaging is om van stationsgebieden aangename en goed functionerende plekken in de stad te maken en ervoor te zorgen dat deze gebieden goed bereikbaar zijn: een ruimtelijke opgave gekoppeld aan een mobiliteitsambitie. Met het boek Station Centraal onderzoeken de rijksadviseur voor de infrastructuur Ton Venhoeven en spoorbouwmeester Koen van Velsen de mogelijkheden en geven aanzetten voor een verdere maatschappelijke discussie. Wanneer is een station meer dan alleen de plek waar de trein vertrekt en aankomt, maar een knooppunt van verschillende wijzen van vervoer? Hoe creëer je een aangename omgeving die goed verbonden is met de stad? En wat is nodig om dit alles procesmatig en institutioneel voor elkaar te krijgen? In dit rijk geïllustreerde boek is met inspirerende voorbeelden uit de hele wereld en vijf recente Nederlandse projecten gezocht naar de geheimen van een succesvolle verbinding van station en stad.

Auteurs: Rob van der Bijl, Mark Hendriks, Fabric
Designed by: Eva Heisterkamp
Omvang: 160 pagina
Formaat :225 x 165 mm  Paperback
prijs: € 24.50
ISBN 978 90 6450 743 4

Bestellen

Ingenieus met de
De mooiste technische illustraties

Dit boek gaat niet alleen over treinen, maar hoe slim dingen in elkaar steken. Magnetisme op het spoor of het Station van Antwerpen, zie je pas als je de technische tekeningen voor je hebt. Dit boek bevat de mooiste technische tekeningen van de laatste jaren. U treft prachtige dwarsdoorsneden van nieuwe vervoermiddelen als de zonneboot, de zweeftrein, de superbus en het onlangs gebouwde marinefregat. Ook ziet u de grote infrastructurele zoals de Noord-zuidlijn, de Maeslantkering en het viaduct bij Millau. Tot slot treft u tekeningen die natuurverschijnselen verklaren. Zo ziet u hoe een tsunami ontstaat, hoe elementaire deeltjes vreemd buigen, en hoe een vulkaan precies werkt. Alle tekeningen zijn voorzien van hoogwaardige uitleg. Al met al een prachtige dwarsdoorsnede door de Nederlandse techniek en wetenschap. Sommige dingen moet je gewoon zien! Een boek om uren te bekijken.

Auteur: Eric Verdult
Taal: Nederlands
Afmetingen: 236x20x306 mm
ISBN10 908571379X
ISBN13 9789085713791
Prijs: 32,50

bestellen

Benelux Rail 9

De Benelux treinen daar wordt de laatste tijd veel over gesproken. Het Boek Benelux Rail 9 komt dus mooi van pas om eens rustig alles de herstructurering van de spoorwegen in de drie landen te lezen. Er is veel veranderend in de laatste vijftien jaar. Daar gaat het in Benelux Rail 9 om. Om de weg naar een grens overschrijden toekomst vrij te maken, moest het railvervoer overal op zijn kop worden gezet. Dat dit niet zonder stoot of slag ging maakt dit boek duidelijk. Alle ontwikkelingen zoals nieuwe Europese regelgeving, aanpassingen aan nationale wetgevingen. Ook de concurrentie strijd die tussen de diverse spoorwegmaatschappijen ontstond waren allemaal punten tot grote besprekingen en afspraken leiden In Benelux Rail nummer 9 worden al deze punten over 263 pagina’s, in twee talen (Nederlands en Engels) besproken. In ruim 349 foto’s de meeste in full-color laat dit boek u mee genieten van de spoorweg-stadsverkeer en light rail ontwikkelingen.

Benelux Rail 9
Auteur: Marcel Vleugels
Gebonden
264 pagina’s                                                                                                                                                                                                Formaat: 170 x 250 mm
ISBN / EAN 978-90-73280-12-0
Prijs: 54,–

bestellen