Boeken, munten en postzegels 175 Jahre Eisenbahn in Deutschland

Advertentie

Op 7 December 1835 rolde de “Eagle” voor het eerst op de 7,5 mijl normaalspoor lijn tussen Neurenberg en Fürth. Als gevolg van een ontbrekende Duitse machine-technologie reden met deze eerste trein geleerde en bestuurders uit Engeland mee. Maar al snel na deze eerste kennismaking kwam de Spoorwegbouw en exploitatie in Duitsland opgang. Dit jaar, werd de verjaardag gevierd van “175 jaar Duitse spoorwegen”, die verspreid waren en nog zijn over een reeks van gebeurtenissen op verschillende plaatsen. Ook zijn in dit jubileumjaar verschillende Jubileum artikelen over de treinen, treinstations uit de geschiedenis tot leven geroepen in bijvoorbeeld een boekwerk. De gehele geschiedenis wordt beschreven in het boek “175e boek Spoorweg Jubiluem 2010″ Alles was beter. Echt waar? Hoe duurzaam is het romantische beeld van de goede oude tijd met hun locomotieven en Schaffner mooie uniformen? Het Andreas Knipping kwaliteits geïllustreerde boek is een aanvulling op onze nostalgische kijk. Levensecht, beschrijft hij de ontwikkeling van de spoorweg. Spannend, kritisch en zeer informatief!

175 Jahre Eisenbahn in Deutschland

160 pagina’’s

ca. 200 Afbeeldingen

Formaat 21,5 x 28,5 cm

Hardcover

ISBN-13: 978-3-7654-7017-2

Dit boek bestellen? Hier klikekn

Das Modellnbahnheft

Gelijk met de echte spoorweg geschiedenis kwam ook de modelspoorwereld opgang. Deze is te lezen, maar vooral te bekijken in “Das Modellbahnheft” uitgebracht door de DB Bahnshop 1435. Het boekje van 72 pagina’s bevat de belangrijke modellen uit de begindagen van de modelspoor wereld, met maar liefst 200 kleuren foto’s. Zo als het model van de Rocket uit het bezit Johann Wolfgang von Goethe wordt gepresenteerd met talrijke foto’s en als eerste technisch test. De ontwikkeling in alle materialen zoals – hout, blik, karton, tin en gietijzer – wordt getoond met elke keer een andere visie met de beste modellen. De meeste artikelen zijn niet publiekelijk tentoongestelde voorwerpen maar uit musea en particuliere collecties..De vorming van H0 en N en de rol die de trein heeft genomen door de miniaturisering in het dagelijks leven zijn beschreven. Het conflict tussen een speelgoed en model wordt geïllustreerd door concrete voorbeelden. De eigen modellen van de afdeling Jeugd en de Spoorwegen van de DB uit de 1960 ronden de kwestie. ” Bestellen bij: DB BahnShop 1435

Herdenkingsmunt verjaardag “175 jaar spoorwegen in Duitsland”
De herinneringsmunt werd ontworpen door de kunstenaar Bodo Broschat uit Berlijn. De foto toont de kant “Eagle”, de eerste Duitse locomotief uit 1835 in combinatie met een moderne high-speed trein. Er zijn ook opvallende beelden van het spoorwegverkeer als een brug, een station dak, en een schakelaar signaal. De cursief gedrukte nummer “175” symboliseert de dynamiek van een traditioneel en toch zeer moderne wijze van vervoer.

De voorzijde toont een adelaar, de naam “BONDSREPUBLIEK 2010″ met de twaalf Euro-sterren en de waarde naam ” 10 en het muntteken “D” van de Beierse staat Munt, onder de adelaar. De gladde rand van de munt bevat diepgaande aard van het opschrift: “BIJ UNITED TRACKS 1835 tot 2010.
Het is de bedoeling als herdenkingsmunt en een glimmende finish van de Beierse staat. De munt is sinds oktober 2010 te koop, samen met een thematische dezelfde bijzondere postzegels.