Zweven wij over een paar jaar?

Advertentie

We hebben treinen, trams, trolleybussen, gewone bussen en nu ook E-Bussen. Onze vraag en die van Rijkert Knoppers is: Vervangen magneetzweeftreinen in de toekomst conventionele wiel-railtreinen? En als magneetzweeftreinen zoveel voordelen bieden ten opzichte van andere vervoersvormen, hoe komt het dan dat een eeuw na de eerste experimenten toch maar weinig van dergelijke treinen operationeel zijn?

In dit prachtig geïllustreerde boek (meer dan 100 pagina’s met mooie foto’s en bijna allemaal in kleur) probeert Rijkert Knoppers op al deze en vele andere vragen over vervoer op basis van magnetische levitatie antwoorden te geven. Hij doet dat aan de hand van een uitvoerige beschrijving van de geschiedenis, werking, infrastructuur, milieuaspecten, veiligheid en economische aspecten van de magneetzweeftrein. Hij toont toepassingen en beschrijft zowel commerciële in bedrijf zijnde lijnen als afgeblazen en toekomstige projecten. Gaan we zwevend de toekomst in? Na zijn studie werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft was de auteur onder meer werkzaam bij WISE (World Information Service on Energy), de Universiteitsbibliotheek Amsterdam en Stichting De Twaalf Ambachten. In 1985 begon hij als freelance journalist artikelen te schrijven over milieu, techniek en ontwikkeling. Daarnaast verschenen van zijn hand boeken over onder meer stuwdammen, zonnecentrales, het menselijk lichaam als energiebron en elektrische auto’s.

Magneetzweeftreinen

Taal                    Nederlands
Bindwijze           Hardcover Druk 1
Afmetingen       30,5 x 21,6 x 1,5 cm
Aantal pagina’s 112 pagina’s
Auteur               Rijkert Knoppers
Uitgever             Lycka Till Forlag
EAN                    9789492040442
Boek, ebook of luisterboek?
Bindwijze:           Hardcover

Prijs               37,50

Verkrijgbaar bij Bol.com

Bol.com

 

 

 

 

 

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.