BLS Lötschbergbahn-100 jaar jong

Advertentie

In 2013, viert de BLS de honderdste verjaardag van de Lötschberg spoorlijn, Bern-Spiez-Frutigen-Kandersteg – Brig, met tal van evenementen en feestelijke activiteiten die plaats vinden tussen april en oktober 2013. De BLS viert haar verjaardag met verschillende activiteiten langs de Noord en Zuid hellingen langs het traject. Maar ook een herdenkingsmunt, special stempel op het postkantoor. Maar het herrings verjaardag boek zal zeer in trek zijn. Vanaf nu zullen, details van gebeurtenissen en alle andere informatie over de vieringen beschikbaar op de BLS website.

BLS is de sterke, onafhankelijke en servicegerichte nummer twee van de Zwitserse spoorwegen. BLS uit Bern met haar de S-Bahn, waar sinds kort prachtige dubbeldekkers van Stadler rijden, is het verantwoordelijk voor de tweede-grootste S-Bahn in Zwitserland. Naast spoorwegen exploiteert BLS een uitgebreid busnetwerk, terwijl in het Berner Oberland BLS navigation ook op de meren van Thun en Brienz veerdiensten verzorgd. De bekendste voor ons Nederlanders is o.a. de Lötschbergbahn die de BLS exploiteert. Een van de meest efficiënte auto transport service in Zwitserland. In totaal biedt BLS service aan een regio waarin 1,5 miljoen inwoners wonen.
Het BLS Netz AG berijdt en onderhoudt het 436 kilometer lange spoorlijn netwerk van BLS en maakt het beschikbaar voor andere spoorwegondernemingen. Het belangrijkste onderdeel van deze moderne spoorwegnet is zoals gezegd, de Lötschberg-as, met haar 34,6-kilometrelong Lötschberg basistunnel, die in 2007 operationeel is geworden.
De dochteronderneming BLS lading AG speelt een centrale rol in goederenvervoer per rail van het transitoverkeer over en door het Zwitserse Alpenland. Met 43 procent van de markt, het de BLS een belangrijke pijler in de Zwitserse spoorwegen. Door het nastreven van haar strategie, tracht BLS haar aanwezig in Zwitserland te versterken, en de kwaliteit verhogen. Meer dan 2.800 medewerkers uit meer dan 20 landen! werken dagelijks in de meest diverse takken van het bedrijf, om ervoor te zorgen dat de BLS en haar klanten genieten van een verbeterde reiservaring.
Het is de mooiste manier om het Berner Oberland en Wallis te bereiken. Met de BLS door nieuwe Lötschberg-basistunnel en het imposante Kander Viaduct, en de indrukwekkend uitzicht op het Rhônedal op bijna 100 jaar oude route tussen Kandersteg en Goppenstein. Dit is de reden waarom de spoorweg- en natuurliefhebbers 2011 de excursietrein Lötschberger nemen naar bestemmingen in het Berner Oberland en Wallis. Ieder uur een RegioExpress trein rechtstreeks van Bern naar Brig en Zweisimmen