Blije Reizigersprijs 2017 voor Treinreiziger.nl

Advertentie

De prijsvergelijker voor goedkope treinkaartjes van Treinreiziger.nl is door Railforum uitgeroepen tot beste OV-verbetering van 2017. In deze Vergelijker kunnen reizigers gemakkelijk zien wat het goedkoopste treinkaartje is. De prijs is woensdagmiddag uitgereikt door GVB-directeur Alexandra van Huffelen.

Sinds twee jaar is de Prijsvergelijker app te downloaden, dit jaar werd de tool compleet vernieuwd. “Nu kun je als reiziger alleen nog maar de acties die op de gevraagde reisdatum geldig zijn. Ook vaste klanten tarieven zijn toegevoegd, regionale dagkaarten en Flixbus” legt Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl uit. Hij is de bedenker van de tool en is erg blij met de prijs. “Dit zie ik als een mooie waardering voor de tool”.

Dit jaar is er een begin gemaakt om internationale tarieven toe te voegen aan de Vergelijker. “Dat staat nu echt in de kinderschoenen en hopen we volgend jaar uit te breiden” aldus Van Kuijeren. De Prijsvergelijker is ook geïntegreerd in de app treinkaartjes, die eveneens dit jaar is gelanceerd. Voor de jaarlijkse prijs van kennisplatform Railforum waren vijf initiatieven genomineerd. Uit die vijf genomineerden voor de prijs mochten reizigers uiteindelijk een winnaar kiezen. De Prijsvergelijker nam het op tegen de liftpaal in Oldemark, deelsysteem Breng flex, de Jijblij-Wijblij-campagne van Keolis (voorheen Syntus) en de NS-actie Experience Trains. Maar liefst 57% van de meer dan 2.000 stemmen gingen naar de Prijsvergelijker. Volgens de redacteur is de tool mede een succes door het goede ontwerp (van Le concepteur). De tool is ontwikkelt door Van der Tol Media.