Bij NS staat deze zomer Londen Centraal en is het Oranje boven

Advertentie

• NS verzorgt Olympisch vervoer voor sporters en fans
• 55 NS Service Heroes en 500 OV-fietsen naar Londen
• Stations veranderen in Londense Parken met Olympische meekijkevents

NS heeft een passie voor topprestaties. Daarom is NS sinds 2005 Partner in Sport van NOC*NSF en officieel vervoerder van het Nederlands Olympisch Team. Dit jaar zijn de Olympische Spelen van 27 juli – 12 augustus in Londen . NS doet er alles aan om de Spelen nog dichterbij te brengen. Deze zomer reizen dagelijks duizenden Oranje-fans in vijf uur met de trein naar de Olympische Spelen in Londen. En ook op de Nederlandse stations zal het de reizigers de komende periode niet ontgaan: ‘Bij NS staat deze zomer LONDEN CENTRAAL’.

Vanochtend onthulde judoka Edith Bosch, meervoudig Olympisch medaillewinnares samen met NOC*NSF-mascotte Tjemp de vernieuwde Olympische Trein op Amsterdam Centraal. Topjudoka Edith Bosch is in het dagelijks leven werkzaam bij NS als teammanager. De verwachting is dat vele NS-collega’s haar Londense kampioenwedstrijden live gade zullen slaan op 1 augustus. Die dag wordt bij NS al gemarkeerd als ‘E-day’.

Londen Centraal in Nederland: Londen Park, win-acties en ‘Welkom Thuis’
Londen is dichterbij dan je denkt, want ook thuis, hier in Nederland, draait alles even om De Spelen. Vanaf 26 juli verandert station Leiden Centraal in een Londen Park. Reizigers kunnen hier op het station via grote schermen de Olympische wedstrijden en het belangrijkste Olympische nieuws volgen, meedoen aan clinics van bekende sporters en nog vele andere activiteiten.

Het park wordt helemaal Londen-style aangekleed, met gras en bomen en met banken en picknickkleden. Ook op stations Utrecht Centraal, Den Haag Centraal Eindhoven en ’s-Hertogenbosch komt een Londen Park. Na afloop van de Olympische Spelen brengt NS Hispeed in samenwerking met Eurostar de Olympiërs op 13 augustus weer naar Nederland, waar op station ’s-Hertogenbosch een groots Welkomthuisfeest voor de sporters en fans wordt georganiseerd.

Ook de Facebook-pagina www.facebook.com/nederlandsespoorwegen staat in aanloop naar en tijdens de Spelen in het teken van Londencentraal met volop winacties, waarmee je reizen naar de Olympische Spelen kunt winnen. Zoals de Repudo-actie waarmee je van 15-18 mei met een smartphone virtuele cadeautjes op het station kan zoeken, en misschien zit daar wel een trein- en wedstrijdticket naar Londen in… daarmee zijn de Spelen echt dichterbij dan ooit.

In Londen: trein, fiets en dubbeldeksbus
Tijdens de Olympische Spelen brengt NS Hispeed in samenwerking met Eurostar via de Kanaaltunnel zes keer per dag de Oranje-fans naar station St. Pancras International in hartje Londen. In Groot Brittannië verzorgt NS-dochteronderneming Abellio het treinvervoer in en rondom Londen. Verder zet Abellio speciaal voor de Oranje-fans een aantal dubbeldeksbussen in van het station Alexandra Palace en metrostation Wood Green naar het Holland Heineken House. Voor de sportievere supporters met een OV-fietsabonnement stelt NS 500 OV-fietsen beschikbaar bij De Oranjecamping. En 55 NS-medewerkers, de NS Service Heroes, staan in Londen in NS-uniform klaar om al de Oranje-fans op weg te helpen in het station of naar de Olympische locaties en culturele attracties van Londen.

Zelf als supporter met de trein naar de Spelen?
Dat kan! NS Hispeed heeft, in samenwerking met Eurostar, nog een beperkt aantal treintickets beschikbaar voor de reisperiode tijdens de Spelen. Check op NSHispeed.nl/os2012 de beschikbaarheid en prijzen.
Alle informatie over de LONDEN CENTRAAL activiteiten van NS in Londen en op de Nederlandse stations staan op de website www.ns.nl/londencentraal. Daarbij zijn we ook te volgen via Twitter @londencentraal.

Met Hispeed naar Londen

Bij NS staat deze zomer LONDEN CENTRAAL