Bentheimer Eisenbahn bestelt bij Alstom

Advertentie

Nordhorn krijgt weer een treinverbinging. Alstom ontving een order voor vijf Coradia Lint regionale treinen voor de Bentheimer Eisenbahn net over de grens bij Enschede in Duitsland: De vijf Coradia Lint diesel treinen gaan vanaf december 2018 om het uur rijden op het in ere herstelde 28-km lange traject tussen Bad Bentheim – Nordhorn – Neuenhaus in Nedersaksen (Duitsland). Na een onderbreking van 44 jaar zullen de spoorbomen bij het station in Nordhorn, weer dikwijls gesloten zijn voor de Hollanders die graag in dit stadje willen winkelen. De moderne treinstellen zal worden gebouwd in de fabriek van Alstom in Salzgitter (Duitsland).
“We zijn blij om deel te nemen aan dit uiterst belangrijke project voor de Grafschaft Bentheim. Onze beproefde treinstellen zullen een verrijking zijn voor zowel passagiers als regionaal openbaar vervoer “, aldus Jochen Slabon, Sales Director van Alstom in Duitsland en Oostenrijk.
De 42-meter lange treinstellen voor de Bentheimer Eisenbahn AG zijn uitgerust met 118 zitplaatsen en biedt plaats aan ongeveer 136 mensen staan. In de piekuren kan de treinstellen worden gebruikt in dubbele units voor dubbele capaciteit.

Tijdens de ontwikkeling en het ontwerp van de Coradia Lint treinen, had Alstom bijzondere aandacht voor vriendelijkheid van personenvervoer met zoals het geheel van airconditioning voorziene treinstellen met kaartautomaten, een toilet geschikt en royale plaatsen voor kinderwagens en voor fietsen in dit bij toeristen geliefde gebied. Bovendien zijn de treinen te voorzien video bewaking in de hele trein, WiFi en oplaadmogelijkheden voor mobiele apparaten. Op de 21,5 inch monitoren die zorgen dat passagiers op de hoogte zijn, over het verloop van de route, reistijden en aansluitingen.
In Salzgitter, de wereldwijd grootste productielocatie binnen de Alstom-groep, worden diesel en elektrische treinstellen gebouwd voor de binnen- en buitenlandse markten en voor export, vooral naar Scandinavië. Met een marktaandeel van 70 procent voor moderne diesel treinen in de afgelopen tien jaar, Alstom is veruit de marktleider in Duitsland. Alstom heeft meer dan 2.500 medewerkers in Salzgitter.
Sinds 2000 zijn Coradia Lint treinen van Alstom actief op meer dan 30 netwerken in heel Duitsland, Europa en Canada. bron: Rallnews – (Foto: © Alstom)

2 Comments

  1. weer dikwijls gesloten zijn voor de Hollanders die graag in dit stadje willen winkelen. Nordhorn ligt aan de grens met Nederland, en de mensen uit de Provincie Overijssel zijn er eerder als de mensen uit Noord-of Zuid-Holland

  2. In plaats van Hollanders kan men beter Nederlanders schrijven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.