Bello Festival 2016 – De Historische Driehoek

Advertentie

driehoekKom 17 en/of 18 september 2016 naar Hoorn. Het Bello Festival 2016 staat in het teken van veertig Jaar Historische Driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. De Museumstoomtram organiseert een weekend lang het langste transportevenement van Nederland. Met Bello en andere historische locomotieven wordt gedurende het weekend van 17 en 18 september 2016 een intensieve dienstregeling uitgevoerd tussen Hoorn en Medemblik.
Maar, er gebeurt meer: de Historische Driehoek wordt helemaal compleet met de inzet van nog een grote historische stoomtrein op de spoorlijn tussen Hoorn en Enkhuizen! Daarbij komt een trein getrokken door twee grote stoomlocomotieven van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in actie. Deze 110 km/h snelle en 1750 pk sterke locomotieven van de bouwserie 23 zijn in de jaren 1950 gebouwd voor de (West)Duitse spoorwegen en zullen u snel en comfortabel drie keer per dag tussen beide Westfriese steden kunnen vervoeren.
En om de reis door de Historische Driehoek helemaal compleet te maken: tussen Enkhuizen en Medemblik maakt de historische veerboot Friesland uit 1956 beide dagen drie vaarten.
De Museumstoomtram zet zelf nog eens zes stoomlocs en een motorlocomotief in. Voor de liefhebbers: stoomlocs 5, HTM 8, 16, GS 18, LTM 26, NS 7742 Bello en motorloc NTM 101 voeren de uurdienst tussen Hoorn en Medemblik uit. De jongste bezoekers kunnen tijdens de rit van Hoorn naar Medemblik nog meer beleven tijdens de speurtocht Stoomsafari.
Klik hier voor de aktuele informatie op de Facebook-pagina van Museum Stoomtram
Op zaterdag 17 september organiseert de Stoom Stichting Nederland een excursie van en naar Rotterdam naar ons evenement. Deze stoomtrein wordt getrokken door locomotief 01 1075, de grootste stoomlocomotief in Nederland. Meer informatie: www.stoomstichting.nl