Basisdienstregeling NS volgens plan van start

Advertentie

De speciale basisdienstregeling die vanochtend van start is gegaan, loopt volgens plan. Het aantal reizigers dat gebruikmaakt van de trein is door de coronamaatregelen zo’n 10 procent van het normale aantal. Daarnaast stijgt het aantal ziekmeldingen bij NS, waardoor er de afgelopen dagen al fors minder treinen reden. De speciale basisdienstregeling voorziet erin dat 35 procent van het normale aantal reizigers met de trein kan reizen. Het advies is altijd kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te checken.

NS en ProRail willen er met de speciale basisdienstregeling voor zorgen dat mensen met een vitaal beroep of mensen die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, de trein kunnen pakken.

Speciale basisdienstregeling

De NS rijdt vanaf ieder station in Nederland, in alle richtingen, twee treinen per uur. Het gaat hier in principe om Sprinters. Op enkele trajecten rijden nog Intercity’s, omdat hier (voor een deel) geen Sprinters rijden. Dan gaat het bijvoorbeeld over Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder en Maastricht-Eindhoven.

In een video legt Directeur dienstregeling Jantina Woudstra uit hoe deze dienstregeling tot stand is gekomen. Hier is alles te lezen wat de NS u te vertellen heeft en de video is hier te zien of te downloaden.

https://nieuws.ns.nl/basisdienstregeling-volgens-plan-van-start/