Autoslaaptreinen van EETC stoppen

Advertentie

Alessandria 005Delft, 15 April 2015 /EZPress/ – EETC Vakantietreinen BV, de organisatie die de AUTOSLAAPTREINEN naar Livorno, Allesandria, Koper exploiteert, heeft besloten haar activiteiten per direct te beëindigen. De autotreinen zullen vanaf deze zomer al niet meer rijden.
Euro-Express-Treincharter is een particuliere organisatie sinds 1996 die vervoer per trein in de winter naar de Alpen organiseert en in de zomer naar Noord-Italië en Toscane, Italië. EETC vervoert jaarlijks tussen de 30.000 en 40.000 vakantiegangers met de Alpen Expres, De SkiTrein en de AutoSlaap Trein. EETC heeft ca. 80 rijtuigen in eigendom, staat onder toezicht van Inspectie Verkeer & Waterstaat en is aangesloten bij het SGR.
In een verklaring vandaag zegt EETC directeur Leo Weeber: “Er is geen sluitende exploitatie meer te realiseren en de verliezen gaan te ver oplopen. Buitenlandse spoorwegen verlangen dit jaar extreme prijsverhogingen tot wel 30% voor de levering van locomotieven en het gebruik van de infra. Ook ProRail verhoogde haar tarieven voor 2015 met 50%. En bovendien werd de Zwitserse frank 28% duurder. Echter we kunnen moeilijk aan onze klanten honderden euro`s extra vragen. Heel jammer dat we dit besluit moeten nemen. Het betekent immers ook dat ongeveer 50 medewerkers hun baan verliezen, maar ook tienduizenden reizigers die hun vakantie moeten aanpassen. Alle reisgelden die nu al ontvangen zijn, worden terugbetaald. Zo worden onze klanten in elk geval niet financieel de dupe.”  Meer informatie hierover staat op www.autoslaaptrein.nl vanaf 16 april. Foto: Treinennieuws.nl