Arriva-Veolia treinen te zien in Limburg

Advertentie

Dat Arriva het openbaar vervoer in Limburg vanaf 11 december overneemt is natuurlijk al bekend. Dat Arriva treinen van Veolia overneemt dat is ook bekend. Maar al die Veolia treinen in de nacht van 10 op 11 december overstickeren dat is natuurlijk niet mogelijk. Vandaar dat een oplettende reiziger aan L1 liet weten, dat hij de treinen van de nieuwe vervoerder nu al op het Limburgse spoor zag rijden.
Stickers
Een woordvoerder van Arriva laat weten dat het inderdaad zo kan zijn dat er al Arriva-treinen door Limburg rijden. Arriva neemt een aantal Veolia-treinen over en heeft deze al laten bestickeren. Deze treinen rijden gewoon in de dienstregeling mee.
Testritten
Ook rijden er al een aantal nieuwe (blauwe) Arriva-treinen op het Limburgse spoor. Deze treinen worden ingezet bij de opleiding van machinisten. De machinisten die nu nog bij Veolia werken, moeten op deze manier gewend raken aan de FLIRT treinen van Arriva.
Onderdeel van de opleiding zijn testritten, volgens de woordvoerder. Daardoor kan het zijn dat de reizigers nu al blauwe treinen zien rijden. Echter mee rijden in de nieuwe blauwe treinen is jammer genoeg nog geen spraken van. Bron: L1