Arriva treinongeluk in Dalfsen (Update)

Advertentie

arriva treinongeluk 2 sEen Arrivatrein is vanmorgen bij het Overijsselse Dalfsen op een hoogwerker ingereden. Na de botsing zijn de coupés gekanteld. Er zijn een aantal gewonden gevallen. Hulpdiensten zijn massaal onderweg. Volgens RTV Oost is de gehele trein ontspoord en liggen drie treinstellen in het weiland naast de spoorlijn. Er zijn tien tot twaalf ambulances maar de plaats van het ongeluk gestuurd. Daarnaast is een traumahelikopter uit Groningen onderweg. Volgens een ooggetuige is de machinist omgekomen bij dit ongeluk. Het betreft een trein van Arriva, die reed op de spoorlijn tussen Zwolle en Emmen. Foto’s vanaf het televisiescherm uit het NOS Journaal.

Update:

Arriva-directeur Anne Hettinga zegt zich het ongeval in Dalfsen dinsdagochtend persoonlijk aan te trekken. In Dalfsen vond dinsdagochtend een botsing plaats tussen een trein van Arriva en een hoogwerker. Hierbij kwam de machinist van de trein om het leven. “Het raakt me echt. Ik voel me verantwoordelijk voor iedereen die bij Arriva werkt. Dat is een menselijke reactie, ik vind dat dat zo hoort. Onze medewerkers moet de betrokkenheid van de leiding ook voelen en moeten voelen dat dat oprecht is”, zei de directeur in Dalfsen tegen OVPro.nl. “Elk dodelijk ongeluk is een hele harde slag voor het bedrijf en deze ook”, zegt Hettinga. Verder kon de directeur geen extra informatie geven over het onderzoek. Hij verwacht door de onderzoekende instanties op de hoogte gehouden te worden van het onderzoek.

Ook Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) is geschrokken van het ernstige treinongeluk vanochtend op de spoorlijn Zwolle-Emmen. Haar medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en nabestaanden. De Inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid doen vandaag onderzoek ter plaatse.

Update 2

De eerste twee treindelen van de dinsdag bij Dalfsen verongelukte Arriva trein zijn geborgen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd. De overige twee rijtuigen zullen naar verwachting spoedig volgen. Volgens ProRail gaat de berging voorspoedig, maar volgende treindelen zijn het zwaarste zoals de motorwagen en dat gaat moeilijker worden. Tegen de bestuurder van de hoogwerker wordt dood door schuld verweten.

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan geheel gratis in voor onze berichtendienst. U ontvangt dan al ons nieuws gratis in uw mailbox, klik hier.