Arriva krijgt er weer 3 km spoorlijn bij

Advertentie

Met de trein naar de Eemshaven? Binnenkort kan dat. Straks rijdt de trein tussen Groningen en Roodeschool, direct door naar de haven. Daarvoor verlengt ProRail het spoor met 3 km en bouwen zij twee nieuwe stations.
De trein uit Groningen rijdt straks een aantal keren per dag direct door naar de Eemshaven. In het laagseizoen drie keer per dag, in het hoogseizoen vier keer. Ook sluiten de treinen aan op de veerboten naar Borkum. Dat wordt ook handig voor bijvoorbeeld toeristen die op weg zijn naar Borkum en voor reizigers die vanaf het eiland een dagje naar Groningen willen. Maar ook de mensen die in de Eemshaven werken, kunnen straks gemakkelijker per trein naar hun werk. In Roodeschool krijgt het station een nieuwe plek. En er komt een nieuw station bij de Eemshaven.
Eind 2015 wordt er gestart met het aanpassen van het bestaande spoor en het aanleggen van het nieuwe spoor. Tegelijkertijd wordt er begonnen met de stations Roodeschool en Eemshaven. Halverwege 2017 zijn de stations en het spoor af en kan de eerste trein gaan rijden.
ProRail werkt aan spoorlijn Roodeschool-Eemshaven in opdracht van de provincie Groningen. Zij werken samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Groningen Seaports, AG Ems, Arriva, de gemeente Eemsmond, regio Groningen Assen, Stadt Borkum, Landkreis Leer, EDR/Land Niedersachsen en de Kamer van Koophandel Noord. Het project wordt via het INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland medegefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).