Arriva’s Vechtdallijnen feestelijk geopend

Advertentie

Ook de Vechtdallijnen zij sneeuwbestendigd
Vanaf zondag 9 december stappen reizigers in 14 gloednieuwe blauwe Arriva treinen
Vanmiddag, 7 december, heeft in het landgoed het Laer te Ommen de feestelijke opening plaatsgevonden van de concessie Vechtdallijnen, waar Arriva met 14 gloednieuwe treinen de reiziger gaat bedienen. Speciaal voor deze startbijeenkomst heeft dichter Ingmar Heytze een gedicht geschreven, ‘Bewegen door het Vechtdalgebied’, waarin hij de schoonheid van het reizen in de provincie beschrijft. Bij het gedicht is een film gemaakt, dat vanaf maandag te zien is op facebook.com/arrivanederland. In aanwezigheid van ruim 90 personen ontvingen gedeputeerde Kok van de provincie Overijssel, gedeputeerde Brink van de provincie Drenthe en de heer Bron bestuurder van Regio Twente dit gedicht uit handen van Arriva-directeur Anne Hettinga om de start van de vervoersactiviteiten van Arriva op de Vechtdallijnen in te luiden.
Vanaf de eerste dag zijn voor de reiziger direct een aantal zichtbare verbeteringen merkbaar: een verbeterde dienstregeling, een bemande servicebalie in een groot deel van de treinen, gratis WiFi en speciale werkcoupes. Daarnaast worden er meer reismogelijkheden geboden in de spits en gaan er meer sneltreinen rijden.
Trein zonder naam voor actie ‘538 voor WarChild’
In september schreef vervoerder Arriva een namenwedstrijd uit. Iedereen kon een naam insturen van een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het Vechtdalgebied. Ook personen die er zijn geboren en elders bekendheid hebben, kwamen voor vernoeming op de treinen in aanmerking.  Inmiddels dragen 13 van de 14 treinen een naam, deze zijn te vinden op vechtdallijnen.nl .  De naamgeving van de veertiende trein wordt onderdeel van de actie 538 voor WarChild, welke in maart 2013 start en dan in het teken staat van verlaten oorlogskinderen. Gedurende de actie kunnen bedrijven bieden op de trein. Het bedrijf dat het hoogste bod uitbrengt krijgt in ruil daarvoor hun bedrijfsvermelding op de veertiende Vechtdaltrein.
Groeiende orderportefeuille
Arriva verzorgt, in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe en Regio Twente het treinvervoer op de Vechtdallijnen voor de komende vijftien jaar. Op het traject Almelo – Mariënberg gaat Arriva per december 2013 rijden met bestaande Lint dieseltreinen welke voor aanvang van de concessie geheel worden vernieuwd. De contractwaarde bedraagt 300 miljoen euro. De start van het treinvervoer op de Vechtdallijnen Emmen – Zwolle gaat a.s. zondag 9 december voor Arriva van start..