April tijdschriften

Advertentie

Door hardnekkige computer storingen en een virus deze maand iets later dan gebruikelijk het tijdschriften overzicht.
In het aprilnummer van het (vak) tijdschrift “Op de Rails”, naast het zeer uitgebreide spoor- en tramnieuws uit binnen- en buitenland, mooie en goedverzorgde artkelen over: Het stalen Koninklijke materiaal – Onvoltooide Reichsbahn – Een explosie van 5 nieuwe Italiaanse trambedrijven – Twee paardentrams in het Vlaamse land – Natuurlijk het Verenigingsnieuws – boekbespreking – Opening NVBS Centraal in Amersfoort – Agenda – NVBS-winkel. Wij mogen zeker de bijgesloten Railkalender niet vergeten te vermelden. Meer informatie over dit tijdschrift dat niet los in de tijdschriftenwinkel te koop is hier.

Voor die spoorliefhebbers van zowel groot- als modelspoor en die van veel kleuren foto’s houden is Rail Magazine met uitgebreid spoornieuws uit binnen- en buitenland een goede keus. In het april nummer artikelen zoals  over Bombardier Update – HGK reviseert JT24CWR – Rail Carrièredagen die gehouden werden in Amersfoort – Goederenvervoer in Delfzijl (1) – Tunnel Diabolo-project geboord – Aanrijding met GTW 651 – Zevenaar – Winterswijk 125 jaar – DE 1024 terzijde – Stukgoederendienst op Alkmaar – Modelspoorrubriek met veel foto’s en alles in kleur.  Ook het boekennieuws van deze zelfde uitgeverij is belangrijk om te lezen. 

In het vierde nummer van Rail Hobby dit jaar, de volgende onderwerpen: Bouw replica koninklijk salonrijtuig SR 1 – dit natuurlijk t.g.v. De tentoonstelling in het Spoorergmuseum in Utrecht. De NMBS Reeks 28 actief in Nederland en België – NMBS Reeks 77 – Alles wat nieuw is in modelspoorland kunt u lezen in de Railvitrine – De winnaars van de Railhobby Awards 2009 /2010 zijn bekend – Railpers – div. modelspoorartikelen die nuttig kunnen zijn bij het maken van je modelspoorbaan thuis.

In het Spoorweg Journaal natuurlijk weer veel Belgisch nieuws over hun spoorwegen zoals: De reeks 18 in Velim – 25 jaar geleden: de NMBS in 1985 – Een goederenwagenkroniek – Belgische motorrijtuigen in Turijn – Apocalyps in Oostende. Het Modelspoor Magazine uit België van deze zelfde uitgever  behandelt in het aprilnummer naast alle nieuwe produkten, de nieuwe modellen in de  N-schaal. De eind 2009 gepresenteerde Belgische stoom loc 36 van de firma Olaerts. Voor de digitale fans onders ons een zeer uitgebreid artikel over de Viessmann Commander. Misschien leuk om te weten, deze twee Belgische tijdschriften zijn ook in het Frans te koop natuurlijk alleen in België.

In het Duitse magazine voor spoorliefhebbers, naast veel aandacht voor het 175 jubileum van de duitse spoorwegen, zeg maar al het nieuws uit Europa en wat met rails te maken heeft.