Appenzeller Bahnen (AB) kiezen voor de Tango van Stadler

Advertentie

Tango AppenzellerbahnenDe Appenzeller Bahnen (AB) beschikt over een spoorwegnet dat de belangrijkste plaatsen in de Appenzell-regio (Noord Oosten van Zwitserland) ,met elkaar verbindt. Vertrek- en/of aankomstplaatsen zijn onder meer St. Gallen, Altstätten Stadt, Herisau, Gossau (SG) en Wasserauen.
Nu heeft Stadler Rail de aanbesteding van de Appenzell Railway AB voor 7 Tango city treinen gewonnen. De treinen komen op de lijn Trogen-Appenzell – St. Gallen te rijden . Het besluit om voor de Tango te kiezen komt nadat AB in Basel en Genève deze voertuigen grondig getest heeft. Het interieur is voor langere afstanden en de hoge toeristische mogelijkheden van AB is zeer comfortabel uitgerust. De Tango combineert alle voordelen van treinen en trams samen De productie vindt plaats bij de Stadler Altenrhein fabriek.
Hoog reiscomfort
Deze trein-tram , heeft dankzij volwaardige luchtvering draaistellen een hoog rijcomfort. Tegelijkertijd heeft zij alle noodzakelijke functies voor een efficiënte en veilige werking in stedelijke gebieden . Voor het nieuwe traject in Trogen is nieuw , dat het ook een eerste klasse zal hebben.
De Tango heeft een zeer hoge lage vloer en lichtjes verhoogde gedeelten alleen boven de vier motordraaistellen. Alle vier de deuren aan weerszijden van de trein-tram bevinden zich in het lage vloer gedeelte, dat een onbelemmerde toegang voor iedereen mogelijk maakt. Dit is een belangrijke stap vooruit voor reizigers met zware bagage , rolstoelen of moeders met kinderwagens .
Bewezen technologie
Het Appenzeller Bahnen (AB) contact met Stadler voor de Tango komt nadat de bewezen technologie ook geschikt is voor het oosten van Zwitserland . Dit voertuig rijdt al vijf jaar bij de Basel Transport BLT met 38 treinen en bij het Genève TPG met 32 treinen zeer succesvol. Het is zeer populair bij zowel de passagiers als voor de exploitanten. Dezelfde voertuigen opereren ook op trajecten in Frankrijk.