Anwb leden kiezen Stoomtrein VSM

Advertentie

Anwb leden kiezen Stoomtrein vsm als één van de leukste uitjes van Gelderland. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (kortweg VSM) is derde geworden in de verkiezing ‘Leukste uitje van Gelderland 2020’, dit werd bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Tijdens deze ANWB-verkiezing brachten ANWB-leden in totaal 80.000 stemmen uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing.

De andere winnaars

Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot het leukste uitje van de provincie, ’t Veluws Zandsculpturenfestijn op de tweede plaats en de VSM volgt op plek drie. Tien uitjes waren in totaal in de race voor de felbegeerde titel van het ‘Leukste uitje van Gelderland 2020’. Andere genomineerde waren het Marius van Dokkum Museum (Harderwijk), Oude Ambachten en Speelgoed Museum (Terschuur), MuZIEum (Nijmegen), Klimbos Veluwe, Sanadome (Nijmegen), Klimbos Achterhoek (Ruurlo) en de Passiflorahoeve met vlindertuin (Harskamp).
Over de VSM wordt onder andere gezegd: “Voor mij al jaren het beste uitje ter wereld! Bedenk dat dit alleen mogelijk is dankzij de vrijwilligers.”. De vrijwilligers van de VSM zijn dan ook enorm trots op het behalen van de derde plaats in deze verkiezing. Met veel passie worden menig vrije uurtjes besteed aan de instandhouding van dit erfgoed.

ANWB de verkiezing

Jaarlijks organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. In de voorgaande jaren heeft de VSM geregeld de top 10 weten te behalen. Waar een gedeelte van de top 10 dit jaar nieuw is in de lijst, heeft de VSM het grootste deel van haar concurrentie achter zich gelaten en, net zoals vorig jaar, door weten te stomen naar de derde plaats.
Afgelopen winter hebben de vrijwilligers van de VSM hard gewerkt aan het groot onderhoud, zo zijn vele locomotieven, rijtuigen en de spoorlijn weer onder handen genomen. Traditioneel opent de VSM met Pasen weer haar rijseizoen. Dit jaar is er extra hard gewerkt om op 12 april weer onder stoom te komen op de Veluwe. Op zon- en feestdagen en in schoolvakanties stoomt de VSM tussen Apeldoorn en Dieren.

Alle winnaars van de provincie