André en Janny pakken de trein in Zwitserland maar blijven Denkend aan Holland

Advertentie

André van Duin en Janny van der Heyden ruilen hun boot in voor de trein en vertrekken, voor een televisie programma van omroep MAX binnenkort naar Zwitserland. Wij van treinennieuws.nl vinden dit natuurlijk een goede beslissing. Een Rail Away-achting programma maken in Zwitserland, het land van de mooiste treintrajecten van Europa, maar dan zonder de rustgevende voice-over stem van Bob van der Houven. Al mag de voice-over stem van André er ook zijn. En MAX vergeet André vooral niet de volgende tips en zeker voor André, met zijn komische tussendoortjes, vanuit Interlaken Oost via Lauterbrunnen en Kleine Scheidegg naar het hoogste treinstation van Europa de Jungfrau (3454 meter). Met een lift kan je nog hoger. In Interlaken zijn enveel leuke dingen voor toerisme te zien, zoals chocolademakers en een de Zwitserse modelspoorwinkel Bahnhofstrasse 10 en het speciale landingsveld voor paragliden. Maar ook het station van Zweisimmen waar de Golden pas trein, automatisch van breedspoor verder gaat op smalspoor, langs de dure wintersport plaats Gstaad en Saanen met zijn eigen luchthaven voor alle privé jets, naar Montreux aan het meer van Genève waar de gouden Roos ieder jaar wordt uitgereikt. Niet vergeten de steilste tandradbaan te nemen de Pilatus op, leuk om te wachten op de nieuwe treinen van de enige treinenfabrikant van Zwitserland: Stadler. In het oosten van Zwitserland rijdt de RhB bijna alleen heerser met o.a. de langzaamste sneltreinen naar Chur en Arosa een echte wintersportplaats. Over het Langwieserviaduct, bekend bij Erik de Zwart. De trein rijdt door Chur als een tram door de straten.

Ook raden wij het tweetal, sorry drietal, aan om bij het Zwitsers Verkeersbureau een Spoorkaart aan te vragen of nog beter de tranportmap “Die Schweiz” en de timetable of te wel in het Duits het Kursbuch te bestellen bij de www.verkehrsclub.ch/kursbuch.

Dit mailde MAX OMROEP aan ons:

Janny van der Heijden en André van Duin maken treinreis voor Denkend aan Zwitserland
Na het succes van Denkend aan Holland staat Janny van der Heijden, André van Duin en hond Nhaan binnenkort een winters avontuur te wachten. Voor het nieuwe MAX-programma Denkend aan Zwitserland verruilt het duo de Nederlandse wateren voor de besneeuwde bergen van Zwitserland. De boot blijft in de haven liggen; er wordt per trein gereisd. Samen ontdekken Janny en André het land van Heidi en de Zwitserse landschappen. Een reis door hoge bergen en diepe dalen.
Janny van der Heijden en André van Duin varen graag met hun bootje, maar daarvoor is het in de winter te koud. Daarom hebben ze nu het plan opgevat om een mooie treinreis te maken. Op deze manier kunnen ze optimaal van de landschappen genieten én het is ook nog eens duurzaam. Het duo kiest voor Zwitserland, het land van Janny’s jeugdboeken-vriendin Heidi.
Binnenkort starten de opnames, MAX maakt later bekend wanneer het programma wordt uitgezonden.

 

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.