Amersfoort 150 aan het spoor

Advertentie

 

Op het spoor! – 150 jaar met de trein – is  een treintentoonstelling voor jong en oud  – Amersfoort 150 aan het spoor van juni t/m 22 september 2013

In 2013 is het 150 jaar geleden dat Amersfoort haar eerste station kreeg. Om hierbij stil te staan, wijdt Museum Flehite in Amersfoort in de zomer van 2013 een uitgebreide tentoonstelling aan het spoor. Met als vertrekpunt het jaar 1863, verbeeldt het museum de geschiedenis van Amersfoort als spoorstad aan de hand van een aantal thema’s: van de nostalgie rond sporen, een groter wordende wereld en de Amersfoortse Wagenwerkplaats tot de rol van het spoor tijdens de Tweede Wereldoorlog.  In het museum rijden modeltreinen op diverse miniatuurspoorbanen, er is een nagebouwde wachtkamer, een impressie van de wagenwerkplaats, er zijn schaalmodellen, bijzondere speelgoedtreinen en een sfeerbeeld van de komst van het spoor aan de hand van oude foto’s en affiches, filmbeelden en bijzondere objecten. Er is een ‘spoorboekje’ verkrijgbaar met informatie over de tentoonstelling.
Leuk voor kinderen
Voor kinderen is er van alles te beleven in Op het spoor! Het begint met een treinkaartje bij de entree dat op speciale dagen controleert wordt door ‘Frank de conducteur’. Wie wil kan zich verkleden als monteur, machinist of overwachtmeesteres of het speurspel spelen. In de kelder van het museum is een groot speel-spoor-depot waar naar hartenlust gespeeld kan worden met (houten) treinen.
Activiteiten
Tijdens de tentoonstelling zijn er diverse workshops, activiteiten en demonstraties voor volwassenen en kinderen. Wanneer die precies zijn vind je hier.
OPROEP
Museum Flehite is voor Op het spoor! op zoek naar mensen die in het bezit zijn van bijzondere (historische) spoorobjecten die zij aan het museum in bruikleen willen geven.
Tevens is het museum op zoek naar vrijwillige zaalwachten. U ziet er op toe dat de modeltreinen goed blijven rijden en beantwoord vragen van het publiek. Voor deze functie dient u te beschikken over goede sociale vaardigheden en een minimaal acht uur per week tijd te hebben voor de duur van de tentoonstelling. Het levert u betrokkenheid bij een bijzondere tentoonstelling op en werk binnen een leuk team.  Interesse? Mail dan naar spoor@museumflehite.nl.