Altebeken, Z, Z, Z, en nog eens Z

Advertentie

Welke modelspoorbeurs je ook bezoekt, de Z-Spoorders komen er bekaaid slecht vanaf. Meestal moet een Z-Spoorder zijn artikelen, tot voor kort de kleinste modelspoorbaanschaal, tegenwoordig is dat T-Gauge (1:450), met een lantaarntje zoeken. Welke beurs je ook noemt, in binnen- of buitenland is het hetzelfde, overal HO of N-Spoor. In Nederland is Z-Spoor alleen uit voorraad te koop, bij de erkende Märklin Shop in Shop zaken en natuurlijk bij de Märklin Store in Utrecht. Verder is het alleen online te bestellen. Wil je het zien rijden, analoog of digitaal, dan zal je naar de Modelspoorbeurs in Houten moeten, naar de Z-Spoorstand. Hier is alles te zien en te vragen, nieuw en tweedehands.  Vragen over Micro Trains, Märklin of Rokuhan is zij weten er een antwoord op.  (Zij zijn ook in Altebeken te vinden met een stand.) 
Het Spur Z Weekend in Altebeken, dat ieder twee jaar wordt gehouden, is daar een grote uitzondering op. Hier is het net anders om: alleen maar Z wat de klok slaat. Met grote uitzondering is er iets in N of HO, dit dan alleen om de kijkers te laten zien, hoe mooi en gedetecteerd Z-Spoor wel is.
Het komende weekend is het weer zover. Z-Spoorders uit heel de wereld trekken naar het Duitse Altebeken, om al het moois te zien en vooral te laten zien.