Alstom zoekt de zon weer op

Advertentie

Alstom levert 42 Metropolis-treinen voor de metro van Barcelona, zij hebben daarvoor een contract getekend met Barcelona Metro-operator TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) om 42 Metro-treinen te leveren ter vervanging van de treinen die momenteel op lijn 1 en 3 van het netwerk rijden. Het contract, omvat het ontwerp, de productie en de inbedrijfstelling van de treinen. De vijf-wagentreinen worden geproduceerd bij Alstom Barcelona en binnen twee en een half jaar bij TMB afgeleverd.

Het netwerk van Barcelona,

“Alstom is vereerd met dit teken van vertrouwen van TMB. De expertise en innovatiemogelijkheden van onze teams worden volledig ingezet om het plan te ondersteunen om de metro van Barcelona te moderniseren ten behoeve van de passagiers. Het netwerk van Barcelona, ​​met meer dan 400 miljoen passagiers per jaar, is een van de meest efficiënte en modernste van Europa. Met onze treinen willen we TMB helpen bij de ontwikkeling van efficiënte en duurzame mobiliteit die beantwoordt aan de huidige en toekomstige behoeften van alle passagiers, ”zei Gian Luca Erbacci, Senior Vice President van Alstom in Europa.

Duurzaamheid

“Met de vervanging van de oudste vloot versnellen we een renovatieproces dat de betrouwbaarheid van de service, de duurzaamheid en het passagierscomfort zal verhogen in twee van onze meest bezochte metrolijnen, in een context van maximale vraag naar het collectieve vervoer van Barcelona, ​​bij binnenkomst in werking treden van de emissiearme zone. Dit is de belangrijkste acquisitie van rollend materieel in de geschiedenis van TMB, ”zei Rosa Alarcón, President van TMB, tijdens de ondertekening van het contract.

Volgens de specificaties zullen de nieuwe Metro-treinen voldoen aan strikte duurzaamheidscriteria; lichte structuur, laag energieverbruik, hoge niveaus van herstelbaarheid en recycleerbaarheid, technische betrouwbaarheid en onderhoudsgemak. De treinen zullen ook worden uitgerust met afstandssensoren voor optimaal onderhoud.

Passagiers Centraal

Alstom plaatst de passagier ook centraal in zijn ontwerpproces. De treinen voor Barcelona worden gebouwd met het comfort van de passagiers in gedachten en bieden toegankelijkheid, brede deuren en ruimtes om passagiersstroom, akoestisch comfort, trillingsreductie en passagiersinformatie in realtime te vergemakkelijken. Zowel externe als interne ontwerpkenmerken blijven trouw aan het merk TMB, maar voegen ook nieuwe visuele elementen toe die de identiteit van Barcelona weerspiegelen, zoals afbeeldingen op de deuren die het stedelijke landschap van Barcelona vertegenwoordigen.

De nieuwe treinen voor Barcelona zullen profiteren van de ervaring en betrouwbaarheid van het Metropolis-assortiment van Alstom, momenteel in omloop op lijnen 9 en 10 van de Metro van Barcelona, ​​met innovatieve technologische oplossingen en die voldoen aan de eisen van TMB op het gebied van betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid en comfort. Alstom heeft meer dan 65 jaar ervaring in de productie van metro’s, met meer dan 17.000 metro’s die in 55 steden over de hele wereld actief zijn en dagelijks 30 miljoen passagiers vervoeren.