Alstom weer naar Taipei

Advertentie

Vandaag 10 juli 2018 heeft Alstom samen met de Taiwanese ingenieurs- en dienstverlenende onderneming CTCI een contract binnengehaald van Systemwide E & M Project Office Department van Rapid Transit System Taipei City Government (SEMPO) om een geïntegreerd metrosysteem te leveren voor Taipei Metro Line 7 fase één.
Metrolijn 7 van Taipei, ook wel Wanda Zhonghe Shulin Line genoemd, is een snelle doorvoerlijn met een gemiddelde capaciteit. Fase één is 9,5 km lang en 9 stations die Taipei City met de wijk New Taipei City Zhonghe en de wijk Tuchen verbindt in slechts 15 minuten.
Als consortiumleider zal Alstom 19 Metropolis-treinen, Urbalis CBTC stuurloos signaleringssysteem, Supervisory Control en Data Acquisition (SCADA) -systeem en platformschermdeuren leveren. Daarnaast werkt Alstom samen met CTCI aan projectbeheer en systeemintegratie. CTCI zal de baanwerken, stroomvoorziening, depotapparatuur, telecommunicatie- en ticketingsystemen leveren.
“Alstom is erg blij met dit contract en ondersteunt Taipei om zijn efficiënte, betrouwbare en duurzame transportsysteem uit te breiden. Met zijn internationale en binnenlandse service bewezen referenties in geïntegreerde metrosystemen en zijn lokale aanwezigheid op de Taiwanese markt, is Alstom ervan overtuigd om dit project met een hoog niveau van uitmuntendheid te leveren “, zei Ling Fang, Senior Vice President, Asia Pacific bij Alstom.
Alstom is wereldleider in geïntegreerde metrosystemen. Tot nu toe heeft Alstom 20 geïntegreerde metrosysteemprojecten in 16 landen op vier continenten gewonnen, waaronder Singapore Circle Line, Montreal Réseau express métropolitain (REM) line, Hanoi Line 3 en Riyadh metro geel, groen en paars.
Alstom is al meer dan 37 jaar in Taiwan. Het biedt signaleringssystemen voor alle metrolijnen van Taipei, en levert momenteel een driverless signaleringssysteem voor de metrolijn van Taichung. In 2017 won Alstom zijn eerste tramproject in Taiwan en leverde de nieuwste Citadis-tram aan Kaohsiung tramlijn fase twee.