Alstom sleept een contract van circa € 280 miljoen binnen

Advertentie

Sydney's new rapid transit train
Alstom zal 22 zesdelige volautomatische Metropolis treinstellen leveren

Nog voor de InnoTrans, die volgende week in Berlijn gehouden wordt, maakt Alstom bekend, dat zij een nieuwe generatie van snelle treinen aan Sydney levert als onderdeel van de North West Rail. Het is het eerste volledig geautomatiseerde spoorwegnet en Australië’s. Onder de exploitatieovereenkomst met Noord-West Rail valt dat  Alstom verantwoordelijk is voor het projectmanagement, ontwerp, levering, fabricage, testen en in bedrijf stellen van het rollend materieel en signaleringssystemen zijn. Alstom zal 22 zesdelige volautomatische Metropolis treinstellen en het Communications Based Train Control (CBTC) signalering systeem leveren. Naar verwachting wordt alles in 2019 geleverd.

“Alstom Metropolis en de computer gebaseerde treinbesturings- signaleringssystemen zijn gebaseerd op bewezen platforms die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van Sydney, die zal zorgen voor een snelle, veilige en betrouwbare diensten aan de inwoners van Sydney’s Noord-West”, zei Bernard Joyce, Managing Director van Alstom Transport in Australië en Nieuw-Zeeland.

Alstom Metropolis is een wereldwijd, bewezen, veilige en betrouwbare trein die veel van de grote mondiale steden, waaronder Amsterdam, Barcelona en Singapore bedient, met meer dan 10 jaar operationele ervaring in een volledig automatische bediening. Meer dan 4000 wagenss zijn verkocht in meer dan 40 steden. Het gestroomlijnde ontwerp voor snelle treinen van Sydney is ontwikkeld om de behoeften van klanten in Sydney. De treinen hebben 3 dubbele deuren per wagen, voor een verbeterde toegang en passagiersstromen, grote ramen, LED-verlichting. Zij zullen ook de hoogste niveaus van veiligheid hebben voor de klant inclusief constante CCTV-bewaking, hulpdiensten intercoms en de nieuwste manier real-time reisinformatie. Het systeem zal worden uitgerust met Alstom toonaangevende computer-based Train Control System, Urbalis 400, wat de tijd van stoppen op stations en de tijd tussen elke dienst minimaliseert – zorgen voor een comfortabele en betrouwbare reistijden voor alle passagiers.

Door dit contract versterkt North West Rail Link de positie van Alstom als toonaangevende leverancier van spoorweginfrastructuur voor de Australische markt. Alstom is een wereldwijde leider in de wereld van energie-opwekking, transmissie en spoorinfrastructuur en zet de standaard voor innovatieve en milieuvriendelijke technologieën. Alstom bouwt de snelste trein en de hoogste capaciteit automatische metro ter wereld.