Alstom bouwt derde metrolijn in Toulouse

Advertentie

Metro L3 voor Toulouse (copyright Alstom Design & Styling)

Alstom heeft het contract gekregen voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van een derde metrolijn voor Toulouse (F). Deze ‘Toulouse Aerospace Express’ zal met name de luchtvaartindustrie bedienen en krijgt in totaal 21 (onderweg)stations. Deze worden onder andere uitgerust met perrondeuren, inclusief een informatiesysteem over beschikbare plaatsruimte. Het rollend materieel wordt voorzien van automatische Alstom-treinbesturing. De treinen behoren tot het tweedelige Métropolis TM type, dat in de loop van vijftien jaar diverse verbeteringen heeft ondergaan. Ze zijn behoorlijk geluidsarm en worden uitgerust met brede instapdeuren, airconditioning en LED-verlichting. De metro gaat rijden met twee gekoppelde stellen. De lijn krijgt in beide richtingen een capaciteit van 5000 reizigers per uur met een optie voor 10.000 passagiers. Bij verlenging van de treinen tot drie stellen groeit dit aantal zelfs tot 15.000 per uur. De kosten van het project bedragen voorlopig € 470 miljoen. Een datum van in gebruikneming heeft Alstom nog niet genoemd.

Werkgelegenheid voor Toulouse

De stad Toulouse werkt aan verbetering van haar economisch klimaat en mobiliteit, alsmede aan de leefbaarheid van de omringende regio. De nieuwe metrolijn is daar een onderdeel van. Het project draagt ook bij aan de werkgelegenheid van Toulouse, omdat allerlei onderdelen in de plaatselijke vestiging van Alstom worden gemaakt en verwerkt. Ook het onderhoud van de lijn wordt voor de komende zes jaar – met een optie voor twaalf jaar – door Alstom uitgevoerd. In totaal bieden bouw en onderhoud van het nieuwe metrotraject werkgelegenheid aan 700 personen. Daarbij wordt ook een beroep gedaan op de aanwezige arbeidskrachten in de stad. In een tijd dat het coronavirus overal talrijke ontslagen veroorzaakt, is dit een factor die zeker meetelt.

Metro van Dubai

De meest recente metro, die door Alstom werd aangelegd, is de 15-kilometer lange Dubai Metro Line. Deze werd in 2020 voltooid en in dienst gesteld. De onderneming heeft inmiddels meer dan 65 jaar ervaring op dit gebied. In die periode werden meer dan 17.000 metrorijtuigen verkocht, die nu in totaal dagelijks zo’n 30 miljoen reizigers vervoeren in 55 steden, verspreid over de gehele wereld.

Bron & foto: ©Alstom

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.