Alstom mag 800 dubbele elektrische locomotieven aan de Indian Railways leveren

Advertentie

alstom dubbel elec locAlstom heeft een bestelling van de ministerie van spoorwegen Indian Railways ontvangen voor 800 dubbele sectie elektrische vracht locomotieven met daar bijbehorende onderhoud. Alstom mag 13 jaar rekenen voor de eerste 250 locomotieven en 4 jaar voor de volgende 250. Het totale contract is de moeite waard zo’n slordige €3 miljard. Dit project omvat ook de bedoeling een fabriek in Madhepura ( in de staat Bihar) en twee onderhoud depots in Saharanpur (Indiase staat Uttar Pradesh) en Nagpur (de Indiase staat Maharashtra) op te zetten. De levering van de locomotieven zal verspreid tussen 2018 en 2028.

Dit project, een van de grootste van de ‘Make in India’ beleid van de regering, zal een cruciale rol in het stimuleren van de ontwikkeling van de infrastructuur in Indian zijn. De 100% buitenlandse directe investeringen in de spoorwegsector toegestaan door de regering een hernieuwde impuls heeft gegeven aan de Indiase spoorwegsector.

“Dit project, een van de grootste in de geschiedenis van Alstom, is een doorbraak voor onze aanwezigheid in India en toont het succes van onze wereldwijde klant nabijheid strategie. Wij zijn zeer trots om te worden samen met de Indian Railways voor dit ambitieuze project dat zal een spel wisselaar voor Indiase spoorwegsector” aldus Henri Poupart-Lafarge, Executive Vice President, Alstom.

De Prima locomotief voor Indian Railways kunnen een snelheid tot 120 km per uur halen. Met dit contract positioneert Alstom als de nummer één op zware-afstands elektrische locomotieven segment, met nu meer dan 1.200 dubbele locomotieven die besteld zijn in de afgelopen tien jaar. De Prima locomotieven voor lange en zware afstanden zijn voornamelijk in China, Kazachstan, en Azerbeidzjan). Het Prima merk staat voor innovatieve tractie oplossingen, met inbegrip van elektrische of diesel-elektrische tractie systemen, evenals hybride of bi-modus systemen.