Alstom levert nieuwe Metropolis metro’s aan Boekarest

Advertentie

Foto: Alstom

Alstom heeft een contract gekregen van Metrorex SA, de staatsbedrijf metrolijn van Boekarest, om in totaal maximaal 30 Metropolis-treinen te leveren voor de nieuw gebouwde lijn 5 van het metronetwerk van de stad. Dit contract kan worden verlengd met een optie voor nog eens 17 treinen, op basis van de bestelling van de klant. De eerste trein wordt in minder dan 29 maanden afgeleverd en zal rijden op het eerste deel van de nieuwe metrolijn, dat al in gebruik is.

“We zijn erg trots op deze onderscheiding, vooral omdat hierdoor Alstom-treinen voor het eerst in Roemenië gaan rijden. De metro-expertise van wereldklasse van Alstom wordt de afgelopen 30 jaar over de hele wereld gewaardeerd en nu kunnen ook de Roemeense passagiers ervan genieten. We zijn blij dat ons leiderschap in treinproductie, naast onderhoud, wordt erkend door onze Roemeense klant ”, aldus Gabriel Stanciu, Alstom Managing Director voor Roemenië, Bulgarije en de Republiek Moldavië.

De Metrotreinen

Elk van de treinen met zes wagens voor Boekarest krijgt 216 zitplaatsen in een longitudinale zitgroep en biedt twee speciale toegangszones voor passagiers met beperkte mobiliteit. De treinen hebben een specifieke configuratie, aangepast aan de metro van Boekarest: carrosserieën van roestvrij staal, 114 meter lang en 3 meter breed, met een totale capaciteit van 1.200 passagiers. De uiteindelijke configuratie, kleuren en afwerkingen worden volledig aangepast aan de eisen van de klant, te bepalen tijdens de gezamenlijke ontwerpfase. De treinen zullen CBTC-eenheden aan boord hebben om compatibel te zijn met de nieuwste seingevingstechnologie langs het spoor.
Passagiers zullen profiteren van een reeks innovaties om de ritten efficiënter en comfortabeler te maken, waaronder interne geluidsdemping, vier dubbele deuren per auto per zijde, grote ramen, LED-verlichting en realtime passagiersinformatie, zoals een dynamische routekaart. De treinen hebben kenmerken die zorgen voor een optimale passagiersstroom: brede deuren, grote gangboorden en speciale ruimtes voor mensen met een handicap. De Metropolis-reeks metrotreinen van Alstom is al meer dan 20 jaar wereldwijd in gebruik en de flexibiliteit biedt een breed scala aan mogelijke configuraties. Onder de 60 metroklanten van Alstom over de hele wereld bevinden zich de steden Parijs, New York, Londen, Amsterdam, Singapore, Riyad, Dubai, Sydney en Montreal.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.