Alstom levert aan CFL

Advertentie

Alstom levert nieuwe regionale treinen aan CFL in Luxemburg. Alstom heeft een contract gekregen voor de levering van 34 regionale dubbeldekstreinen met hoge capaciteit uit het Coradia-gamma aan CFL. De nieuwe vloot zal 80 en 160 meter lange treinen bevatten die vanaf december 2021 worden opgeleverd. De treinen, die een maximale snelheid van 160 km per uur kunnen halen, worden ingezet op de nationale trajecten, maar ook in België en Frankrijk.
“We zijn verheugd dat we het vertrouwen van CFL hebben gewonnen voor de levering van een betrouwbare, energie-efficiënte, veilige en comfortabele transportoplossing voor hun passagiers. De nieuwe trein die we aanbieden, bestaat uit een concentratie van de nieuwste innovaties van ons beproefde Coradia-platform. Met een totale capaciteit van meer dan 15.000 stoelen, zullen deze treinen CFL in staat stellen om veilig meer passagiers te vervoeren, waardoor de mobiliteit en toegankelijkheid in heel Luxemburg worden verbeterd, “zei Gian Luca Erbacci, Alstom Senior Vice President Europe.
“Bewezen technologie en tegelijkertijd een trein die klaar is voor de toekomst – dit is wat Alstom ons en onze reizigers biedt. We kijken erg uit naar samenwerking in de komende jaren. De nieuwe treinen zijn nodig voor de vervanging van bestaand materiaal en om tegemoet te komen aan de aanzienlijk verwachte toename van passagiers die naar Luxemburg reizen. “, Aldus Marc Wengler, CEO CFL.
De treinen voor CFL beschikken over de nieuwste technologieën die de best mogelijke ervaring bieden voor zowel passagiers als CFL-personeel. Ze beschikken over ruime en goed verlichte plaatsen om te lezen en te rusten, fietsenrekken, toiletten en ruimtes voor mensen met beperkte mobiliteit. De treinen zijn uitgerust met WIFI en LED-verlichting. Ze bieden gemakkelijke toegang voor een snelle passagiersstroom en zijn uitgerust met een dynamisch passagiersinformatiesysteem. Alle touringcars zijn uitgerust met beveiligingscamera’s om de veiligheid van passagiers en bemanning te vergroten. De treinen voldoen aan de hoogste normen voor interoperabiliteit en worden uitgerust met ERTMS (ETCS level 2-baseline 3) en TBL1 + -signaleringssystemen.
De nieuwe treinen voor CFL behoren tot Alstom’s Coradia-reeks modulaire treinen, die over meer dan 30 jaar expertise beschikken. Meer dan 2.300 Coradia-treinen zijn momenteel in gebruik in 9 Europese landen, evenals Canada.
De treinen zijn ontworpen en ontwikkeld bij Alstom in Valenciennes (Frankrijk) door een internationaal team van experts van zes verschillende nationaliteiten. Ze zullen worden vervaardigd bij Alstom in Barcelona (Spanje). Andere Europese afdelingen die bij het project betrokken zijn, zijn Charleroi (België), Reichshoffen, Tarbes, Ornans, Villeurbanne (Frankrijk), Savigliano (Italië) en Salzgitter (Duitsland). Bron en foto: Alstom  CFL Copyright Alstom Design & Styling