Alstom levert 30 Coradia aan HLB

Advertentie

HLB SchwingendesignAlstom heeft een contract voor 30 Coradia Continental elektrische treinen te leveren aan de Hessische Landesbahn GmbH (HLB) in Hessen, Duitsland getekend. De treinen zijn gepland om in december 2018 op het SÜDHESSEN netwerk dat de steden Wiesbaden, Mainz, Darmstadt, Frankfurt en Aschaffenburg verbind te gaan rijden.
Regionale trein van Alstom Coradia Continental is in staat om een snelheid van 160 km per uur te halen. De drie-wagen en vier wagen treinstel versies kunnen respectievelijk 350 en 460 passagiers vervoeren. Een bijzondere nadruk wordt door Alstom gelegd op comfort voor de passagiers. Natuurlijk is de Coradia Continental is uitgerust met Wi-Fi in de hele trein, stopcontacten voor laptops.
“We zijn blij dat HLB, die een verscheidenheid van onze dieseltreinen al bestelden en onze moderne elektrische oplossingen vervaardigd bij Alstom in Salzgitter (Duitsland) heeft gekozen. Voor het eerst zal de Coradia Continental voldoen aan de nieuwe normen van de Europese Unie. “, zegt Didier Pfleger, vice-president van Duitsland & Oostenrijk van Alstom.
“Als een oude partner, zijn we blij om in de toekomst de goede samenwerking met het bedrijf Alstom en onze vloot met Coradia Continental elektrische treinen uit te breiden”, zegt Veit Salzmann, Managing Director van HLB GmbH.
Coradia Continental behoort tot Alstom Coradia reeks modulaire treinen die kunnen profiteren van meer dan 30 jaar ervaring en bewezen technische oplossingen. Meer dan 2.200 Coradia treinen zijn reeds verkocht en daarvan rijden er op dit moment 1900 in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden en Canada.