Alstom levert 3 nieuwe metro treinstellen naar Azerbeidzjan

Advertentie

Metro Alstom Azerbaijan
Alstom Metro voor Baku in een moderne kleur

Alstom heeft 3 nieuwe metro treinstellen geleverd aan Baku Metro, in overeenstemming met een contract uit 2014. De treinstellen bestaande uit 5 wagens per stuk, zullen tegen het einde van mei 2015 een van de metrolijnen in gebruik worden genomen.

De capaciteit van de metro’s verhogen het aanbod van plaatsen met 1.047. De metro’s zijn uitgerust met LED-verlichting om meer helderheid en betere energiebesparing zorgen. Alle gebruikte materialen in het interieur van de trein voldoen aan de wereldwijde eisen op het gebied van anti-vandalisme design. De nieuwe 1520 mm spoorbreedte metro wagens zijn geproduceerd in Metrovagonmash. Ze ondergaan momenteel een dynamische tests.
De strenge kwaliteitscontrole van Alstom zorgt voor dat metro’s aan de hoogste kwaliteit. Het metro netwerk van Baku krijgt 53 nieuwe stations en wordt 84,3 km lang in 2030. Alstom breidt haar aanwezigheid op de GOS-markt uit via lokale partners en lokalisatie voor de productie. In 2010 verwierf Alstom Transport minderheidsbelang in Transmashholding (TMH), een toonaangevende fabrikant voor de spoorwegen in Rusland. Tot op heden hebben Alstom en TMH 4 joint ventures in Rusland en Kazachstan speciaal voor het uitvoeren van projecten voor de spoorbreedte van 1520 mm markt.