Alstom gaat Utrechtse trams onderhouden

Advertentie

Eén extra impuls aan een nog beter functionerend openbaar vervoer. Alstom heeft een vierjarig contract met de provincie Utrecht ondertekend voor het onderhoud van 49 trams. Het contract bevat twee verlengingsopties van drie en twee jaar en overbrugt daarmee in totaal negen jaar.
Het contract omvat de onderhoudswerkzaamheden in het gloednieuwe depot van de provincie Utrecht, dat zich in Nieuwegein bevindt.

Om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn, zal Alstom nauw samenwerken met de provincie Utrecht. Alstom brengt hierin zijn mondiale ervaring op het gebied van dynamisch onderhoud en zijn gebruik van hightech oplossingen met zich mee, zoals realtime monitoring voor predictief onderhoud, waarbij relevante gegevens van de trams verzameld worden. Het contract omvat niet alleen het uitvoeren van preventief en correctief onderhoud aan de tramvloot, maar ook een volledig scholingsprogramma voor het personeel.
Alstom neemt voor dit project ook 24 werknemers over die momenteel bij het huidige onderhoudsbedrijf in dienst zijn. De onderhoudswerkzaamheden gaan 11 december 2019 van start.
De 49 trams die Alstom gaat onderhouden, vormen samen de gehele vloot van Utrecht en rijden op ruim 28 km aan spoor, waaronder de SUNIJ-lijn. Vanaf 16 december komt daar de Uithoflijn bij, die Utrecht Centraal met Utrecht Science Park verbindt. De Utrechtse trams worden dagelijks door meer dan 25.000 reizigers gebruikt.
“Alstom doet er alles aan om zijn klanten op lange termijn te laten slagen. Dit contract is een teken van het vertrouwen dat de provincie Utrecht in ons heeft en daar zijn we enorm blij mee. Met de inzet van moderne digitaliseringsintrumenten voor preventief onderhoud gaan we daarnaast de prestaties en betrouwbaarheid van de vloot verhogen”, vertelt Bernard Belvaux, managing director Alstom Benelux.
“Gezien de investeringen in en ontwikkeling van het tramsysteem, komt de samenwerking met Alstom op een belangrijk moment tot stand. We zijn erg blij om met Alstom samen te werken, aangezien zij in onze ogen een robuuste en stabiele onderhoudsleverancier zijn met een uitgebreide en internationale ervaring”, vertelt Anneke Knol-van Leeuwen, algemeen directeur provincie Utrecht.