Alstom eerste volledig gecertificeerd onderneming voor ETCS

Advertentie

Alstom heeft zijn toonaangevende positie op het gebied van digitale spoortechnologie bevestigd door de eerste onderneming ter wereld te worden die volledig gecertificeerd is volgens de nieuwste norm voor ETCS  on-board en trackside. De certificeringen werden afgegeven door de onafhankelijke spoorwegcertificeringsinstantie Belgorail. De nieuwste softwareontwikkeling garandeert interoperabiliteit met Baseline 3 Maintenance Release 2 voor het complete spoorwegsysteem.

“We zijn er trots op dat we weer een nieuwe norm hebben gesteld in het spoorwezen. We liggen op schema om alle bestaande incompatibele systemen in Europa geleidelijk te vervangen, om zo het internationale vracht- en personenvervoer te optimaliseren en stimuleren,” aldus Jean Francois-Beaudoin, SVP Alstom Digital Mobility.

ETCS

ETCS is aantoonbaar het efficiëntste treincontrolesysteem ter wereld en biedt significante voordelen op het gebied van onderhoudskosten, veiligheid, betrouwbaarheid, stiptheid en capaciteit. Dit verklaart waarom ETCS steeds succesvoller wordt buiten Europa en in landen als Australië, India, Taiwan, Zuid-Korea en Saoedi-Arabië vaker de voorkeur geniet.
Bij de eerste toepassingen behoort ook het eerste project dat de nieuwe normen toepast op een conventionele lijn in Monza-Chiasso, Italië, met commerciële inbedrijfname in de zomer van 2021, en de hogesnelheidslijn Parijs-Lyon tegen 2024.
Alstom is een belangrijke leverancier van ETCS-apparatuur on-board en trackside via zijn Atlas-oplossing, en vertegenwoordigt daarmee 70% van de on-board spoorsystemen wereldwijd in gebruik langs 18.000 kilometer spoor. In totaal heeft Alstom opdrachten geboekt om 9000 treinen uit te rusten met on-board Atlas-oplossingen, waarvan 1100 voertuigen zullen worden voorzien van de oplossing Baseline 3 Release 2. Tot op vandaag heeft Alstom in 30 landen significante prestatieverbeteringen geleverd voor alle ETCS-standaarden, waaronder de allereerste toepassing van ETCS Level 3 in Duitsland.

Alstom

Alstom is een wereldleider zeggen ze zelf, waar het om groenere en slimmere mobiliteit gaat; Alstom ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde systemen die een duurzame basis bieden voor de toekomst van de transportsector. Alstom biedt een compleet assortiment aan materieel en diensten, variërend van hogesnelheidstreinen, metro’s, trams en elektrische bussen tot geïntegreerde systemen, gepersonaliseerde diensten, infrastructuur, signalisatie en digitale mobiliteitsoplossingen. In het boekjaar 2019/20 realiseerde Alstom een omzet van 8,2 miljard euro met een bestelling reserve ter waarde van 9,9 miljard euro. Alstom heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en telt vandaag 38.900 medewerkers in ruim 60 landen.

Bron en foto: Alstom

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.