Alstom Coradia Lint in Ottawa

Advertentie

Lint MRAlstom Coradia Lint treinen geleverd aan OC Transpo, rijden sinds in 2 maart 2015 op het 8 kilometer lange light rail traject O-Train Trillium Line in Ottawa. In 2012, vertrouwde OC Transpo, Alstom de levering van zes Coradia Lint diesel multiple-eenheden (DMU) toe. Grote passagier capaciteit en flexibiliteit van de DMU’s zullen ook hier de groeiende vraag van de passagiers voldoen. De Alstom Coradia Lint met lage vloer voor Ottawa is 41 meter lang en heeft een capaciteit van 260 passagiers. Heeft een gemakkelijke toegang en biedt ruime zitplaatsen en gangpaden, grote panoramische ramen, alsmede een apart fietsen gedeelte.
Met ongeveer 770 treinen verkochte, Alstom Coradia Lint treinen is dit de trein die passagiers zal gaan vervoeren. Deze nieuwe DMU’s, zijn de eerste in Noord-Amerika in commerciële dienst.
Alstom (EMU & DMU), gevestigd in Salzgitter, Duitsland, vervaardigde deze Lint treinen. Coradia Lint behoort tot Alstom Coradia reeks treinen die al meer dan 30 jaar ervaring hebben bewezen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en operations om aangepaste capaciteiten voor verschillende behoeften te voorzien. Tot op heden in 14 landen in Europa.