Alstom contract 150 regionale treinen voor Italië

Advertentie

3 augustus 2016 – Alstom zal Trenitalia,  een Italiaanse regionale spoorwegmaatschappij, 150 nieuwe nieuwe treinen gaan produceren, inclusief het onderhouden daarvan. Verwacht wordt dat Alstom de eerste treinen in 2019 kan leveren.
“Deze bestelling bevestigt het uitstekende werk van ons bedrijf, op het gebied van regionaal vervoer in de afgelopen 15 jaar. Alstom heeft een uitstekend rendement op de ervaring met zijn Coradia Meridian, een succesvolle trein op levertijden, kwaliteit en de betrouwbaarheid. Deze nieuwe order biedt ons de mogelijkheid om onze klantgerichtheid te versterken en verder te kunnen werken met de Italiaanse regio’s zoals Trenitalia, om het plaatselijk vervoer in het land te verbeteren “, verklaarde Andreas Knitter, Senior Vice-President voor Europa bij Alstom.
De nieuwe regionale treinen voor Trenitalia zijn treinen met 321 zitplaatsen. De trein biedt een breed scala aan interieurs nieuwe gebruiksvriendelijk vernieuwinningen. Elke regio kan zijn eigen interieur samenstellen.
Tot op heden zijn al meer dan 100 Coradia’s operationeel in Piemonte, Lombardije, Toscane, Umbrië, Lazio, Marche, Abruzzo, en binnenkort dus ook in Trentino en Sicilië.
De trein zal nog milieuvriendelijker zijn dan de vorige generatie van deze treinen door de afname van het energieverbruik, ondanks het grotere vermogen dat nodig is voor het airconditioning systeem. Ook zijn alle verbruiksmaterialen recyclebaar tot 95%.