Alstom Citadis in Algerije

Advertentie

Hier de nieuwe Citadis tram van Alstom in Algerije Foto: © Alstom / Pinar Hacisalihoglu / Yapi Merkezi De eerste fase van het tram netwerk, de ruim 15 km oost-west, werd begin mei ingehuldigd. Reeds in maart 2014 werd Entreprise Métro d’Alger de opdracht gegund ,een consortium van Yapı Merkezi en Alstom turnkey het tram netwerk op te bouwen.
De joint-venture Cital van Ferrovial (41%), Entreprise Métro d’Alger (10%), Alstom Transport Frankrijk (43%) en Alstom Algérie (6%) heeft 26 Citadis trams in haar fabriek in Annaba geassembleerd geleverd. De 100% lage vloer trams zijn maar liefst 44 m lang en 2.60 meter breed met capaciteit voor 302 passagiers. De zeven-sectie trams hebben zes tweepersoons- en twee enkele deuren per zijde, en zijn voorzien van airconditioning en CCTV. Ja, we schreven het al eens trams worden lichte treinen en treinen worden zwaardere trams.
Alstom heeft ook de signalering en telecommunicatie met SCADA apparatuur, een operatiecentrum voor het besturingselement, een hoog-voltage onderstation verzorgd. Evenals apparatuur voor de elektrische onderstations, ticketing en rijdraden. De 6 km Noord-Zuid lijn Mostafa Benboulaid sluit aan op de bestaande route.