Alstom als schilder

Advertentie

Alstom kreeg een schilder contract ter waarde van €28 miljoen voor het opnieuw schilderen van de Pendolino vloot, van Angel Trains, die bestaat uit 56 klasse 390 ‘kantelbare’ treinen die momenteel worden gebruikt door Virgin Trains op de West Coast Main Line.
Dit project zal het eerste zijn dat Alstom op het nieuwe technologiecentrum in Widnes, dat momenteel in ontwikkeling is. Een onderdeel van het nieuwe centrum zal speciaal gebouwd worden om voor het opnieuw schilderen van de Pendolino treinen. Vanaf mei 2017 zal dit werk kunnen begingen. Elke trein duurt ongeveer twee weken dan ziet de trein er weer als nieuw uit.
Het opnieuw schilderen is een essentieel onderdeel van onderhoudswerkzaamheden op de Pendolino vloot zo halverwege zijn levenscyclus. Het gaat om volledig strippen van de treinen van exterieur schilderwerken en andere exterieur armaturen en fittingen te inspecteren voor kleine beschadigingen. De Pendolino treinen werden gebouwd in het Verenigd Koninkrijk door Alstom voor de route van de West Coast Main Line. Alstom onderhoudt de gehele vloot in de speciale Traincare centra in Wembley, Wolverhampton, Manchester, Liverpool en Glasgow onder een trein-serviceovereenkomst die wordt gefinancierd door het ministerie van Transport onder de bepalingen en voorwaarden van de franchiseovereenkomst met Virgin Trains.   Bron en foto: RaillyNews