Alstom gaat 152 X’Trapolis-forenzentreinen produceren voor renfe

Advertentie

Alstom heeft een contract getekend met renfe, de Spaanse nationale spoorwegmaatschappij, voor de levering van 152 treinen met grote capaciteit. De treinen komen uit de Alstom’s X’Trapolis-reeks. Naast de levering van 152 treinen omvat het contract ook het onderhoud van 56 van de treinen voor een periode van 15 jaar. Ook zal de levering van onderdelen, evenals de initiële voorraad reserveonderdelen en gereedschap, onderdeel van het contract zijn.

De nieuwe treinen zullen renfe in staat stellen om ten minste 20% meer passagiers per uur te vervoeren, in de meest overbelaste spoorwegknooppunten van het land. Hieronder vallen Madrid en Barcelona. Elke trein is 100 meter lang en heeft een capaciteit van meer dan 900 passagiers. De X’Trapolis heeft een innovatief ontwerp met gemengde configuratie, met zowel enkele als dubbeldekker wagens. Ze zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de veranderende mobiliteitsbehoeften van grote stedelijke centra.

“We zijn enorm trots dat renfe is geselecteerd om deze grote vloot van treinen van de nieuwste generatie te leveren. Onze oplossing is het resultaat van uitgebreide ervaring in ontwerp, engineering en industrialisatie, op mondiaal niveau en meer dan 30 jaar productie van treinen in Spanje. Bovendien zijn meer dan 80% van onze leveranciers lokale Spaanse bedrijven. De omvang en het belang van dit contract getuigen van vertrouwen dat is opgebouwd in de duurzame relatie tussen Alstom en renfe”, aldus Gian Luca Erbacci, president van Alstom Europe.

X’Trapolis-treinen

Het ontwerp van de nieuwe X’Trapolis-treinen maximaliseert de capaciteit voor passagiers dankzij innovatieve interieurconfiguratie en flexibele ruimtes. Talrijke toegangsdeuren en grote distributiehallen vergemakkelijken de in- en uitgang van passagiers, waardoor de stoptijden van stations kunnen worden verkort. De treinen bieden universele toegankelijkheid, Wi-Fi-connectiviteit en speciale ruimtes voor fietsen en kinderwagens. De X’Trapolis is een duurzame trein, volledig ontwikkeld volgens eco-ontwerpcriteria. Het biedt optimale energie-efficiëntie tijdens gebruik en een recycleerbaarheidspercentage van meer dan 98% aan het einde van de levensduur.

Santa Perpètua

De ontwikkeling van deze innovatieve trein is het resultaat van twee jaar intensief werk door een team van meer dan honderd professionals uit de vele expertises van Alstom. Het team werd geleid en gecoördineerd door ingenieurs- en industrialisatiedeskundigen van Alstom’s Santa Perpètua’s hallen in de buurt van Barcelona en het Centres of Excellence in Madrid. De treinen worden geproduceerd in Santa Perpètua

Alstom’s X’Trapolis is een modulair treinplatform dat een breed scala aan flexibele oplossingen met hoge capaciteit voor voorstedelijk en regionaal vervoer mogelijk maakt, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel exploitanten als passagiers. Het assortiment profiteert van meer dan 30 jaar ervaring. In de afgelopen tien jaar zijn meer dan 5.000 X’Trapolis wagens verkocht aan grote steden in Australië, Chili, Spanje, Zuid-Afrika en Frankrijk.

Bron en foto’s: Alstom

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.