Alpe d’HuZes evenement 2014 met een Koninklijk tintje

Advertentie

 

alp1s
Bianca met de Princess Post traveller trolley

Ondanks alle negatieve publicaties in de Nederlandse pers en op de televisie ten spijt, laten zo’n 5.000 deelnemers aan de Alpe d’HuZes zich niet beïnvloeden en gaan lopend of fietsend de Alp (4 en 5 juni 2014) weer op, voor onderzoek naar kanker. Ook Prins Bernhard jr. en zijn vrouw Annette willen dit jaar de Alp bedwingen. Dit wordt door Johan van der Waal, voorzitter van het evenement bevestig. De NCRV zal dit jaar i.s.m. de NOS weer bij dit evenement aanwezig zijn, om de thuisblijvers mee te laten maken wat zich op de berg afspeelt. Radio Veronica’s ochtendshow ‘Rick in de Morgen’ zet zich dit jaar ook in voor de strijd tegen kanker. Rick van Velthuysen en zijn team van de ochtendshow proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek en fietsen zelf ook mee tijdens de bekende tocht.

Bianca Damsteeg zegt: “Omdat het nodig is! ” Vorig jaar ben ik alleen hardlopend naar boven gegaan. Twee dagen later wilde ik toch graag weten hoe het was om de berg per fiets te beklimmen. Dus fiets gehuurd en klimmen maar! Dit ging zo lekker dat ik bij thuiskomst een racefiets heb gekocht en sindsdien hard aan het trainen ben om begin juni de berg weer te beklimmen. Ja zelfs 4x met mijn team Twitter4Life. Bianca: ”Kanker moeten wij onder controle zien te krijgen en daar is onderzoek voor nodig. Voor onderzoek is geld nodig. Voor geld heb ik jou nodig! Ik fiets, jij sponsort, DEAL? Je kan ons op de twee welbekende manieren volgen, zoals: op Twitter: en op onze Facebook-pagina: Op mijn eigen Alpe d’Huzes pagina  kunt u een donatie storten”.

post travellerPrincess Traveller is official partner van het Belkin Pro Cycling team, maar bij Princess dragen zij de actie van Bianca ook een heel warm hart toe. Met de Post Traveller trolley in het design waar Koningin Maxima een colbertje van heeft. Deze is koop bij Blokker.

Bianca is een van de zes van de fietsgroep Twitter4Life die zich begin juni 2014 zowel hardlopend als fietsend inzetten voor strijd tegen kanker tijdens dit grote evenement.

Eén op de drie mensen krijgt rechtstreeks te maken met kanker en we kennen dan ook allemaal wel iemand in onze omgeving, soms wat verder weg, soms angstig dichtbij. De naasten voelen zich machteloos aan het bed van de patiënt. Maar gelukkig kunnen wij wel wat doen om het onderzoek naar deze ziekte te steunen en om het leven ermee te verzachten.

Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Met motto “Opgeven is geen optie” accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken. Samen willen we kanker de wereld uit te helpen. Een groot doel en misschien dat we dat niet helemaal gaan halen, maar we zullen het toch gaan proberen! Wat de teamnaam al doet vermoeden zijn wij een team volledig opgebouwd uit connecties via het sociaal media platform Twitter. Via twitter, maar ook via voorgaande edities van Alpe d’HuZes, hebben wij elkaar ontmoet. Elke deelnemer heeft zo zijn eigen reden om mee te doen, maar we hebben allemaal maar één doel voor ogen voor de Alpe d’HuZes 2014 moet slagen en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KWF! Die sportieve prestatie nemen wij voor onze rekening door zo vaak mogelijk de Alp te beklimmen, zowel fietsend als hardlopend! Maar bij dat inzamelen van geld hebben we jullie hulp nodig: Steun onze strijd. Mocht het idee opkomen om zelf eens dit evenement van dichtbij mee te maken en niet alleen via de radio of televisie te vernemen, met de Thalys bent u er zo.